App genkender hunderacer - og fortæller dig hvilken hund du er

En blanding af maskinlæring og kunstig intelligens gør en ny Microsoft app i stand til at genkende hunderacer.

Fetch! kan se hvilken type hund du har - og også gætte på hvilken hund du ville være og hvorfor. (© Microsoft)

Den amerikanske softwaregigant Microsofts eksperimentelle app-laboratorium Garage, har barslet med en ny app kaldet Fetch!

Appen bruger ansigtsgenkendelsessoftware til at gætte på hundes race ud fra et foto. Det hele fungerer ved hjælp af Microsofts AI-platform Project Oxford, kombineret med maskinlæring, Project Oxford har tidligere forsøgt at gætte folks alder - med tvivlsom succes...

- Vi var interesserede i at skabe en ramme for at kunne tage et område - i dette tilfælde hunde - og genkende flere klasser, som fx racer, siger Mitch Goldberg, der er udviklingschef ved Microsoft Research i Cambridge, i en blogpost.

Som videoen her viser, fortæller appen hvilken hund, der er tale om, og også hvor sikker den er på sit gæt. Derudover leverer den en række oplysninger om hunderacens historie og karakteristika.

Teknologien blev allerede demonstreret ved en Microsoft-konference tilbage i 2014, men er først nu tilgængelig som app - og via et website, hvor brugere kan gemme og sammenligne deres hundescanninger.

Pointen er ifølge Mitch Goldberg at vise, at ansigts- og genstandsgenkendelse er brugbart og til at forstå.

Selvom appen først og fremmest er beregnet på hundeglade mennesker, har den også andre tricks i ærmet, forklarer udviklingschefen.

- Hvis du tager billeder af hunde, fortæller den dig hvilken hunderace, det er - hvis det er en af de racer vi understøtter. Hvis du tager et billede af en blomst, siger appen "Ingen hunde fundet! Det her ligner mere en...blomst?" Men hvis du tager et billede af en person, genkender den det og slår over i et skjult "fun mode", hvor appen forsøger at se hvilken hund du er - og hvorfor den tror du er det, siger han.

Og internettet er allerede fyldt med appens forsøg på at gætte hvilken hund forskellige kendisser og politikere er.

Fetch! er indtil videre tilgængelig for iOS-brugere i App-store og på dette website.