Charlotte har haft kræft i 18 år - nu er hun rask og er trukket i den gule cykeltrøje

Charlotte har cyklet to gange til Paris sammen med Team Rynkeby.

Charlotte er socialrådgiver i Odense Kommune og 46 år - og så har hun en hjertevarm sag, som hun arbejder benhårdt for.

Hun er hoppet i cykelsadlen efter 18 år uden bevægelse. Nu modtager hun bevægelsesstafetten, fordi hun bevæger sig selv og sine holdkammerater.

De mange år af hendes liv har hun brugt på at blive rask, efter hun som ganske ung fik konstateret cancer i halsen.

- Under min sygdom gav bevægelse mig influenzasymptomer, og jeg følte mig som en på 70 år. Først efter at jeg blev erklæret rask i 2008, kunne jeg begynde at være aktiv igen, siger Charlotte Nielsen.

Hun har kastet sig direkte i den gule trøje sammen med resten af Team Rynkeby, hvor de på en uge typisk tilbagelægger omkring 200 kilometer.

Tirsdag og torsdag bliver det til ca. 50-60 kilometer, mens lørdag og søndag godt kan snige sig op på 70-80 kilometer, hvis vejret er godt og der ikke er for mange punkteringer.

- Jeg bruger motion til at tømme hovedet og få fornyet energi. Det sociale og sportslige og det at samle penge ind til Børnecancerfonden er grundstenen i det at være Rynke-rytter, siger Charlotte Nielsen.

Tidligere har Charlotte cyklet til Paris med Team Rynkeby to gange, og derfor er hun er ærgerlig over, at turen til Paris i år må aflyses.

I stedet cykler hun og resten af Team Rynkeby i hele uge 28, hvor de gule trøjer bliver luftet på landevejene rundt omkring i Danmark.

Se også da Anker Kallerup, der overrækker Charlotte Nielsen bevægelsesstaffetten, selv modtog stafetten.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk