Danmark går sammen: Gå med Aftenshowets værter eller dyst mod dine venner

Kom med på gåtur under 'Danmark går sammen', og del dine daglige skridt.

Aftenshowets værter inviterer dig med på gåtur under 'Danmark går sammen'.

Høj solskin, frisk luft og ellers bare derudaf.

I hele denne uge kan du gå med Aftenshowets værter, der dagligt opdaterer deres skridt i gå-fællesskabet 'Danmark går sammen'. Det giver dig mulighed for at sammenligne dine egne daglige skridt med værternes.

Aftenshowets værter dyster mod hinanden om, hvem der kan gå flest skridt.

Kristian Ring-Hansen Holt er i følge ham selv ikke et stort motionsmenneske. Alligevel har han tænkt sig at slå de andre værter på antallet af skridt under 'Danmark går sammen'.

- Jeg har tænkt mig at slå de andre værter på Aftenshowet. Min taktik er, at jeg går og løber til og fra arbejde. Det er jeg ret sikker på, at de andre ikke gør, siger TV-værten Kristian Ring-Hansen Holt.

Den mest brugte motionsform

En ny undersøgelse fra Syddansk Universitet viser, at en god, gammeldags gåtur er den mest benyttede motionsform blandt alle danskere på tværs af alder, køn og regioner. Undersøgelsen er den hidtil største med 163.000 deltagere, der skal gøre os klogere på danskernes bevægelsesvaner.

Hvis du også holder af at komme ud at gå eller bevæge dig, har du nu muligheden for at tælle dine skridt og sammenligne eller dyste med dine venner, kollegaer eller familie ved at tilmelde dig.

Startskuddet til dit nye gå-fællesskab

'Danmark går sammen' starter i dag og løber frem til og med uge syv. Det betyder, at der er rigeligt med tid til nå at snøre skoene og komme med på en gåtur.

Under temaet 'Sammen i bevægelse' er 'Danmark går sammen' en fælles aktivitet for alle, der har lyst til at gå med, når vi sammen går ture - hver for sig - i danmarks største gå-fællesskab.

- Jeg blev altid valgt til sidst i skolegården, når der skulle laves fodboldhold. Men selvom jeg ikke er et stort motionsmenneske, så elsker jeg i dag at løbe og gå på opdagelse rundt i byen, siger Kristian Ring-Hansen Holt.

hjemmesiden kan finde inspiration til nye ruter, du måske ikke vidste eksisterede i dit lokalområde eller dele din tur på instagramhashtagget #danmarkgårsammen.

- Mine gå- og løbeture kan jeg have for mig selv. Med to ben og en telefon går jeg på opdagelse i historier og ruter, jeg ikke vidste fandtes. En dag begyndte jeg at scanne QR-koder på offentlige bænke. De gemmer på historier om stedet, mens QR-koder på Vestre Kirkegård i København fortæller om, hvem der ligger begravet netop dér, siger Kristian Ring-Hansen Holt.

En gåtur kan øge livskvaliteten

Målet er ikke distancen, målscoren eller tempoet. Målet er derimod at inspirere danskerne - høj som lav - til mærke glæden ved bevægelse.

- Det kan lyde banalt, men der er mange, der oplever livskvalitet og glæde ved at gå, fordi man mærker sin krop, sanser naturen eller taler sammen. De sundhedsmæssige fordele bliver en bonus, siger Bjarne Ibsen, der er professor hos Institut for Idræt og Biomekanik på SDU.

Har du en ven, en søskende eller en kollega, du bare ikke kan holde ud at tabe til, kan du udfordrer ham eller hende og dermed dyste om at slå hinandens daglige antal skridt med.

- Nogen gange, skal man lige prikkes på skulderen for at indse, hvad der kan være den gode idé. Med ‘Danmark går sammen’ minder en masser mennesker hinanden om, hvordan skridtet skal tages, siger Kristian Ring-Hansen Holt.