Danmark går sammen: Kom med på tur med resten af Danmark

Tilmeld dig Danmark går sammen, og kom ud på en frisk gåtur i et stort virtuelt gå-fællesskab.

En gåtur på Kastellet i København. Det er ikke alene hyggeligt. Det er også sundt for krop og sjæl. Gåturens glæder skal komme flere danskere til gavn i 2021. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Spadsere, trave eller vandre.

Det er ikke så vigtigt, hvad man lige kalder det, eller hvordan man udfører handlingen, men formålet er, at danskerne kommer mere ud at gå i 2021.

I samarbejde med organisationerne bag 'Sammen i bevægelse' står de bag kampagnen 'Danmark går sammen', der skal få danskernes øjne op for det pragtfulde ved at gå.

Og hvilke glæder er det så lige, man får ved en helt almindelig gåtur?

- Gåture har rigtig mange gode egenskaber. Man bliver gladere, mere kreativ, mindsker stress, forbrænder mere, får bedre koncentration og nedsætter risikoen for en lang række sygdomme, siger Thomas Lind, programleder for Bevæg dig for livet – Løb og gang.

Lige nu kan du også komme med ud at gå sammen med resten af Danmark ved at tilmelde dig på danmarkgaarsammen.dk.

Fællesskab med gang i

Motivation er også et nøgleord for Dansk Firmaidrætsforbund, hvor man bygger videre på succesen 'Tæl Skridt', der sidste år var med til at sende 46.000 danskere ud at gå med deres kolleger.

I 'Tæl Skridt' gør man præcis som navnet antyder og forsøger at nå et vist antal skridt hver dag. Det kan faktisk være en motivationsfaktor i sig selv, siger kampagneleder Kirsti Pedersen.

- Når du bliver bevidst om, hvor mange skridt, du går dagligt, får du en øget opmærksomhed på at få flere skridt på kontoen og dermed mere bevægelse i hverdagen. At tælle skridt motiverer ofte til at gå flere skridt og det at komme ud at gå, siger Kirsti Pedersen og fortsætter:

- Vi håber, at samarbejdet i forbindelse med 'Danmark går sammen' giver øget fokus på gåturen, og hvilke herligheder den tilbyder, uanset om du er ung eller gammel, mand eller kvinde, tyk eller tynd, siger kampagneleder Kirsti Pedersen.

Kom ud på en frisk gåtur med Danmark går sammen. Tempoet og distancen er op til dig. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Udover Bevæg dig for livet og Dansk Firmaidrætsforbund kommer en større kreds af foreninger og organisationer til at deltage i 'Danmark går sammen'-kampagnen, der vil byde på en lang række tilbud, aktiviteter og ting til inspiration i forhold til at gå.

- På gang-området er der en lang række organisationer, der har virkelig mange spændende og gode tilbud til folk, der gerne vil gå. Vi håber, at 'Danmark går sammen' kan skabe stor opmærksomhed på disse tilbud og forstærke den udvikling, vi ser lige nu, hvor stadig flere danskere kommer ud at gå, siger Thomas Lind.

'Danmark går sammen' er den første af seks motionsbølger, der i 2021 skyller ind over Danmark.