Danmarks hurtigste amatørløber er fundet. Amatører gav den gas på 100 meterbanen i Viby Idrætspark

Glade amatører trodsede lumske sommerbyger for at prøve kræfter med den ikoniske OL-disciplin, 100 meter sprint, i håbet om at kunne kalde sig Danmarks hurtigste amatørløber.

Kristian Falk (yderst til højre) fik kamp til stregen i mændenes finale. (Foto: Lone Dybdal)

På banerne i Viby Idrætspark kunne man onsdag eftermiddag høre startskuddene gå til 'Danmarks hurtigste amatørløber'. Amatører i alle aldre var mødt op for at se, hvor hurtigt de kunne tilbagelægge 100 meter.

Den lokale atletikklub Aarhus 1900 have stillet op med fuldt professionelt set-up, så de modige deltagere kunne prøve at løbe som atleterne.

Vinderne blev lokket med af kæresten og kammerat

Mellem skybrud gav amatørerne den gas på banerne, og med en tid på 12.97 sekunder var det Kristan Falk, der kunne bryste sig med førstepladsen i herrekategorien.

- Jeg har det fantastisk med det. Jeg har ikke løbet i lang tid, så førstepladsen kom bag på mig, siger Kristian Falk storsmilende og lettere forpustet.

Kristian Falk er til daglig bygningsingeniørstuderende, og det var en kammerat, som lokkede ham med til konkurrencen.

Marie Schmidt-Rasmussen har skabt sig et stort forspring til Radio Rødgrød IF’s reporter Karoline Kert. (Foto: Lone Dybdal)

- Min kammerat ringede og vækkede mig i morges og spurgte, om jeg ville med hen og løbe lidt. Jeg troede egentlig, at jeg skulle til at drikke bajere nu, siger Kristian Falk, mens han griner.

Dagens vinder i kvindekategorien, Marie Schmidt-Rasmussen, havde heller ikke regnet med at bruge dagen på at løbe de 100 meter.

- Jeg skulle bare ned og se min kæreste og hans lillebror løbe, men så syntes jeg også det kunne være sjovt at prøve mine grænser af og se, hvad jeg kunne.

Deltagerne gav sig fuldt ud i finalen

I finalen var Marie Schmidt-Rasmussen oppe mod Radio Rødgrød IF’s reporter Karoline Kert. Med en tid på 15,68 sekunder kunne Marie Schmidt-Rasmussen indtage førstepladsen på podiet, og hun er ikke afvisende for at give sig i kast med distancen i fremtiden.

- Det kommer an på, om det rent faktisk var en god tid, men jeg synes det var sjovt, så det kunne jeg sagtens finde på, siger Marie SchmidtRasmussen, der til dagligt læser medicin

Selvom Kristian Falk kunne bestige den øverste plads på podiet og iføre sig guldmedaljen, så kommer han nok ikke til at forfølge en karriere på 100 meter distancen.

- Det er sgu for hårdt, men det var fedt at presse sig selv og prøve nogle grænser af.

  • Kristian Falk tog guldet med hjem og kunne indtage førstepladsen på podiet. (Foto: Lone Dybdal)
  • Marie Schmidt-Rasmussen indtog førstepladsen, mens Karoline Kert måtte nøjes med sølv. (Foto: Lone Dybdal)
1 / 2

Daniel Wagner, der senere på sommeren skal kæmpe om medaljer i 100m og længdespring til de Paraolympiske lege i Tokyo, var mødt op for at hjælpe amatørløberne med teknikken.

Han var godt tilfreds med deltagernes præstationer.

- Jeg synes de løb rigtig godt, og de gav sig fuldt ud. Men man kunne se, da de løb finalen, så glemte de teknikken, fordi man bliver presset af de andre, siger Daniel Wagner

Selvom Kristian Falk blot var 0,7 sekunder fra Daniel Wagners rekord på 12,27, så kræver det alligevel lidt arbejde, før amatørerne kan konkurrere på et professionelt niveau.

- Hvis de melder sig ind i en atletikklub, hvor de får lidt teknik, lægger nogle træningstimer og får en træner på, så skal de nok komme til at løbe hurtigere, siger Daniel Wagner.

Eventet blev afholdt i samarbejde med Aarhus 1900, DGI og DIF som en del af DR’s tema ’Sammen i bevægelse’.

Facebook
Twitter