Danmarks Motionsuge: DR inviterer hele Danmark til masser af bevægelse i uge 41

Du får mulighed for at prøve nye sportsgrene af med over 2.000 gratis idrætstilbud.

Bag ’Danmarks Motionsuge’ står DR, Dansk Firmaidrætsforbund, Dansk Skoleidræt, DIF, ISCA og DGI. Det er den samme kreds, der også driver indsatsen ’Sammen i bevægelse’, som siden årsskiftet har igangsat initiativer, der skal inspirere danskerne til at bevæge sig. (Foto: DR)

Nu er det snart tid til at prøve kræfter med mange af de bevægelsesformer som foreningslivet og idrætten har at byde på, når ’Danmarks Motionsuge’ i uge 41 indtager alle hjørner af landet, og når DR på tværs af tv, radio og digitale platforme sætter fokus på bevægelse i hverdagen.

Med Danmarks Motionsuge går idrættens største organisationer for første gang sammen med DR med det mål, at alle danskere får mulighed for at opleve både velkendte og nye former for bevægelse, og at de mærker det stærke fællesskab, som idrætten har at byde på.

Mere end 2.000 aktiviteter

‘Danmarks Motionsuge’ giver mulighed for at prøve nye måder at bevæge sig på, og de lokale idrætsforeninger i Danmark er klar til at introducere alle til mere end 2.000 begivenheder i alle afkroge af landet.

Du kan spille padeltennis i Hjørring, køre BMX i Roskilde, løbe forhindringsløb med hund i Give, dyrke senior rawfit i Kolding, træne skydning i Aarkirkeby eller danse cheerleading i Randers.

På www.danmarksmotionsuge.dk kan du finde alle de gratis tilbud, som både store og små kan komme forbi og prøve i hele uge 41.

Har man som forening lyst til at byde velkommen til endnu en aktivitet, kan man også tilmelde det på sitet.

Det største sportsnavn i 125 år kåres live

Som nævnt kulminerer motionsugen lørdag den 16. oktober, når

DR blænder op for showet ’Den største af de største sportsstjerner’ fra klokken 21.00 på DR1.

Under showet kårer seerne den største danske sportslegende gennem tiden i anledning af, at DIF i år har 125-års jubilæum.

Blandt 125 udvalgte kandidater skal den største af de største findes.

- Med showet vil vi hylde de helt unikke sportspræstationer, der gennem årtier har ramt os dybt i hjertet og skabt et fællesskab blandt os danskere. Derfor inviterer

DR i samarbejde med DIF hele Danmark til at følge showet direkte på tv fra

DR Koncerthuset, siger Anders Kern Boje, underdirektør i DR Nyheder med ansvar for sporten.

Det store bevægelseseksperiment

I det ambitiøse projekt ’Det store bevægelseseksperiment’ forsøger

DR med Jacob Riising i spidsen at få mere bevægelse ind på 3 årgange på en folkeskole.

- Jeg har selv teenagebørn og derfor ved jeg alt om, hvor stor en udfordring det kan være at få dem til at lægge skærmene fra sig, siger vært Jacob Riising.

’Det store bevægelseseksperiment’ har premiere 11. oktober klokken 20.00 på DRTV og DR1.

Dansk Skoleidræt har bidraget til programmerne og på skoleidræt.dk, kan du løbende finde gode råd om mere bevægelse i folkeskolen.

Danmarks hurtigste dansefest

Formiddag på 4’eren tager i uge 41 lytterne med på en tidsrejse gennem fem årtiers motionstrends.

Mandag starter tidsrejsen i 1980’erne i København, tirsdag tager vi til 1990’erne i Nakskov, onsdag står 00’erne for skud i Kruså, torsdag spoler vi tilbage til 2010’erne i Stouby, og fredag i Farsø giver Formiddag på 4’eren sig i kast med det nuværende årti.

Og hele Danmark kan danse sammen til 'Danmarks Hurtigste Dansefest' på tværs af

DR’s radiokanaler og Ramasjang og Ultra, når der skal danses til Junior Seniors ’Move Your Feet’. Danmarks Hurtigste Dansefest danses fredag den 15. oktober klokken 11.50 og varer præcis 3 minutter og 1 sekund.