Husker du dem? Bliv kampklar med seks ikoniske jubelscener, du (måske) har glemt

Begejstringen kan være svær at styre, når sportsstjerner præsterer i verdensklasse.

Brian Laudrup poserer ved siden af holdkammeraten Søren Colding efter sin scoring til 2-2 mod Brasilien. (Foto: Patrick Kovarik)

Der er et yndigt land.

Yndigt var det også, da Danmarks drenge sparkede hele fire kasser ind mod russerne, mens en euforisk stemning spredte sig i Parken i mandags.

Nu stiger EM-spændingen igen, når det danske herrelandshold møder Wales i ottendedelsfinalen. Forhåbentlig skal vi juble lige så meget, som vi gjorde i mandags.

Og lige netop den umiddelbare og euforiske jubel kan give os ikoniske scener.

- Jubelscener sætter billeder på de følelser, som alle lever sig ind i øjeblikket, hvor der bliver scoret. Jeg er klart mest tilhænger af de jubelscener, der er et umiddelbart udtryk for lykke, og som forener spillerne og tilskuernes følelser, siger Henrik Liniger, der er sportskommentator under EM.

Her får du seks ikoniske jubelscener fra sportsverdenen, der kan hjælpe dig med at komme i den rette stemning til EM-braget mod Wales.

1

Laudrups legendariske posering

Vi spoler tiden tilbage til 1998, hvor Danmark spiller VM-kvartfinale i fodbold mod Brasilien.

Danskerne er bagud, men i det 50. minut scorer Brian Laudrup et afgørende mål, der på mange måder bliver billedet på hans fodboldkarriere.

- Jeg er generelt ikke så meget til indstuderede jubelscener eller signatur-jubelscener, fordi det hurtigt kan blive lidt mekanisk. Men Laudrups jubelscene var jo bare legendarisk, og så tror jeg faktisk heller ikke, at den var planlagt i forvejen, siger Henrik Liniger.

I stedet for at flyve i armene på sine medspillere, glider Brian Laudrup ned i en elegant stilling, som hvis han lå i sin sofa derhjemme.

Med albuen i grønsværen og hovedet hvilende på hånden ligger Brian Laudrup rolig i græsset, mens fans jubler over udligningen.

2

Poul-Erik Høyer river t-shirten itu

Poul Erik Høyer efter sejren i semifinalen. (Foto: Preben B Søborg)

Vi bliver i 90'erne lidt endnu. For i 1996 vinder Poul-Erik Høyer OL-semifinalen i badminton i Atlanta.

De badmintonspilleren vinder semfinalen, kaster han sig ned på sine bare knæ og river sin trøje i stykker i en glædesrus. Jubelscenen skabte overskrifter og gav Poul-Erik Høyer billetten videre til finalekampen, hvorefter han hiver OL-guldet med hjem.

3

Marco Tardellis uendelige løb

Det er ikke kun danskerne, der lægger store følelser i fodbolden.

Under VM i 1982 jubler italienerne i en sådan grad, at det har prentet sig fast på nethinden hos den garvede sportskommentator Henrik Liniger.

- Jeg er kun otte år gammel, da jeg ser den her fantastiske jubelscene. Lige dér går det op for mig, hvor meget fodbold egentlig betyder. Det er min absolut yndlings-jubelscene, siger han.

4

Da Ulrik Wilbek fik en jubel-fiber

OL Beijing 2008 - Mikkel Hansen scorede det afgørende sejrsmål på frikast efter tid. Her Ulrik Wilbek under kampens hede. (Foto: Claus Fisker)

Der bliver ikke revet trøjer over, men derimod er det en muskelfiber, som ryger, da Danmark i 2008 møder Rusland ved OL.

Mikkel Hansen scorer et afgørende, historisk mål, som får den daværende landstræner, Ulrik Wilbek, helt op i toppen af glædesskalaen.

I sin rus jubler han så meget, at kroppen ikke kan følge med, og han får sig en jubel-fiber i den ene lægmuskel.

5

Den syngende OL-kommentator

Ordene er pludselig for små, så kommentatoren i stedet må bryde ud i sang af begejstring over de to danske drenge Mads Rasmussen og Rasmus Quist, der i 2012 roer en guldmedalje med hjem til Danmark fra OL i London.

Det bliver til en skønsang af de helt ikoniske, som du kan høre i klippet herover.

6

Huttelihut: EM guld i 1992

Videocredit: TV 2 Danmark

Den sidste jubelscene bringer os selvfølgelig tilbage til fodbold.

Her er der ingen større præstation, som samtidig er mere relevant, end EM-guldet i 1992.

Flemming Toft, der kommenterer den afgørende finalekamp, udbryder det legendariske “Huttelihut” i ren begejstring, da Kim Vilfort scorer til 2-0 mod storfavoritterne fra Tyskland og dermed sikrer Danmark guldet.

I juni 1992 vandt Danmark EM i fodbold. Glade danske spillere står med pokalen efter 2-0 sejren over Tyskland til EM i Sverige i 1992. (Kim Agersten/Ritzau Foto/arkiv). (Foto: Kim Agersten)
Facebook
Twitter