Briter vil have mastodontisk and til Københavns Havn

Ifm designkonkurrencen Land Art Generator Initiative foreslår britisk projekt denne rappe figur.

VIDENSKABSBILLEDET Anden her skal ligge i Københavns Havn, hvis det står til de britiske kunstnere og designere, der står bag den. (© Land Art Generator Initiative)

VIDENSKABSBILLEDET

Den er lige så høj som et 12 etagers højhus. Den er beklædt med solceller og vil lyse op, når mørket falder på.

Denne mastodont af en edderfugl skal ligge i Københavns Havn, hvis det står det til de britiske designere og kunstnere bag, hvis bidrag til konkurrencen Land Art Generator Initiative i øjeblikket går verden rundt.

Energy Duck, kalder de den og foruden at skulle kunne generere energi fra solen vil den også indeholde et antal turbiner i sig, der producerer strøm til energinettet.

Kæmper om retten til Refshaleøen

Og det er hele tanken bag Land Art Generator Initiative, der for tredje gang afholder deres konkurrence om at lave nytænkende energiproducerende kæmpeskulpturer. Denne gang med udgangspunkt i en grund på Refshaleøen i København.

Den endelige vinder offentliggøres 3. oktober, men allerede nu er interessen for anden allerede ganske betydelig.

Vinderprojektet bliver ikke nødvendigvis udført i virkeligheden, men skal man gå efter interessen fra blandt det amerikanske Time Magazine, tv-kanalen Discovery og det store design og arkitekturmagasin Designboom lugter det her lidt af en kommende konkurrent til Den Lille Havfrue.