Donald Trumps frisure inspirerer navngivning af møl

En nyopdaget art af møl med hvid-gullige skæl på hovedet har fået navn efter USA's kommende præsident.

Det nyopdagede møl, Neopalpa Donaldtrumpi, bærer en Trump-lignende frisure. (Foto: Dr. Vazrick Nazari)

Det nyopdagede møl, som tilhører familien af jordmøl, har fået det officielle navn Neopalpa Donaldtrumpi.

Årsagen er de hvid-gullige skæl, som de voksne møl bærer på hovedet, og som mindede den canadiske evolutionsbiolog, Vazrick Nazari, om Donald Trumps frisure.

Nazari opdagede den nye møl-art i en samling insekter udlånt fra University of California.

Trump-inspireret navn skal tiltrække opmærksomhed

Det nyopdagede møl er let at genkende på grund af sin hovedbeklædning. Og måske kan denne også bidrage til bevarelsen af de naturområder i Californien og Mexico, hvor insektet lever.

Vazrick Nazari vil nemlig ikke kun ære Donald Trump ved at opkalde møllet efter ham - med navnet ønsker han også at skabe opmærksomhed omkring insektet og bevarelsen af dets leveområder, der trues af urbanisering. Det forklarer han i en pressemeddelelse.

Det er ikke første gang, at Donald Trumps frisure har inspireret navngivning af dyr.

Tidligere er øgenavnet 'trumpapillar' blevet brugt om insektet Megalopygidae, som i sit larvestadie ligner en levende hårtot.

Massive Flannel Moth Caterpillar or Megalopygidae

Det er et udbredt fænomen, at forskere opkalder nyopdagede arter efter offentlige personer for på den måde at skabe opmærksomhed omkring opdagelsen.

For nylig fik en nyopdaget fisk navnet Tosanoides obama efter den nuværende præsident, Barack Obama. Inspirationen til navnet kom af at fisken lever i et naturreservat ved Hawaii, som den snart afgående præsident udvidede til nu at være verdens største beskyttede marine naturreservat.