Forening efter skrottet logningsforslag: Kig på de gældende regler

IT-Politisk Forening opfordrer Folketinget til at evaluere de nuværende danske logningsregler før nyt logningsforslag.

Jesper Lund er formand for IT-Politisk Forening, der er stærke modstandere af sessionslogningen, som de kalder "en totalovervågning af din aktivitet på internettet".

Forslaget til sessionslogning vil ifølge en ny analyse koste en milliard kroner om året for telebranchen, og derfor har justitsminister Søren Pind (V) valgt at sparke det til hjørne.

Den nyhed bliver modtaget med glæde blandt en af de stærkeste kritikere af logningen – nemlig IT-Politisk Forening.

- Det er en melding, som vi modtager med glæde, for vi er meget stærke modstandere af sessionslogning, som vil være en totalovervågning af din aktivitet på internettet, forklarer formand Jesper Lund.

Justitsministeriet og politiet vil nu sætte sig sammen med branchen for at undersøge, om der kan findes en anden model, der både tilgodeser politiets behov, og som samtidig er mindre omkostningstung for branchen.

Står det til IT-Politisk Forening bør ministeriet dog slog koldt vand i blodet, inden de begynder at arbejde på et nyt forslag. I stedet burde Folketingetevalueret de nuværende logningsregler og effekten af dem.

- Vi synes, det fornuftige er at få lavet en evaluering først og få den sendt i høring, så man kan få kommentarer fra Teleindustrien og civilsamfundsorganisationer, siger Jesper Lund.

- Så har Folketinget og Justitsministeriet et bedre udgangspunkt for at overveje, hvad de vil gøre med logning fremover.