Tag på trækfuglefestival i Skagen

Er du blevet bidt af trækfugle kan du få stillet lysten i Skagen i weekenden, hvor Skagen Fuglefestival bliver afholdt.

Skagen Fuglefestival er startet initiativ af den landskendte ornitolog Rolf Christensen der her fremviser en ringmærket Skovskade, som er fanget på Grenen i Skagen i 2012. (Foto: STEFFEN ORTMANN © Scanpix)

Siden tirsdag morgen har man kunnet følge Det Store Fugletræk her på dr.dk. Her til aften er det slut med livedækning fra Vadehavet og Bornholm, men fugleentusiaster derude behøver ikke lægge kikkerten fra sig.

DR's Fuglefinder kan stadig hentes og bruges. Den finder du her. Og hvis det ikke er nok, er der fugle på programmet i Danmarks nordligste by Skagen.

Fredag kl. 11.00 starter Skagen Fuglefestival nemlig.

Festivalen tilbyder guidede fuglekigger-ture, og mulighed for at opleve fugle blive ringmærket. Festivalen forventer ifølge Kurt Rasmussen, der er leder af Fuglestation Skagen, flere hundrede ornitologer og et par tusinde gæster.

- Vi holder Fuglefestival i Skagen fordi det er Nordeuropas bedste træksted i foråret og der ses tusindvis af fugle passere Skagen, siger han til DR Viden.

- Særligt rovfugletrækket er helt fantastisk. Skagen er en flaskehals, hvilket man kan fornemme blot ved at se på et Europakort, for de fugle der skal videre til Nordskandinavien.

Festivalen er også tænkt som en formidlingsevent, hvor almindelige borgere kan blive klogere på fuglelivet og fugletrækkets betydning for fuglene. Den blev startet i 2006 efter ide af den landskendte ornitolog Rolf Christensen.

Den fungerer som trækplaster for ornitologer, for fuglenørderne skal konkurrere i flere discipliner, blandt andet hvem der spotter den sjældneste fugl og hvem der ser flest arter i løbet af festivalen.

Kurt Rasmussen håber selv på en særlig gæst:

- Jeg ville helst se en Aftenfalk han sidde og raste i en busk i reservatet, fortæller han.

Skagen Fuglefestival varer fra den 6. til den 8.maj. Festivalen arrangeres af Dansk Ornitologisk Forening, Skagen Fuglestation og DOF Nordjylland. Læs mere her.

Facebook
Twitter