Japansk papirfoldning inspirerer til selvudfoldende robotter

Et amerikansk forskerhold har skabt en flad robot, som på egen hånd kan folde sig ud og bevæge sig.

VIDENSKABSBILLEDET Med inspiration fra den japanske papirfoldetradition origami, har forskere på Harvard University og MIT i USA skabt en ny type robot, som er i stand til at folde sig selv ud. (Foto: Seth Kroll © Wyss Institute)

VIDENSKABSBILLEDET

Forestil dig et fladt stykke pap, som ligger fredeligt på dit bord og pludselig - og på egen hånd - folder sig sammen og skrider...

Det lyder som noget fra en Disney tegnefilm, men ikke desto mindre er det i grove træk hvad et amerikansk forskerhold fra de to topuniversiteter Harvard og Massachusetts Institute of Technology har skabt.

Med inspiration fra den ældgamle japanske papirfoldeteknik origami, har de bygget dimsen, der i tre trin er i stand til at samle sig til en robot og udføre en kommando.

Det beskriver de i det videnskabelige tidsskrift Science.

Teknikken, der stadig er på et ganske eksperimenterende niveau, vil kunne bruges til alt fra selvudfoldelige satelliter, redningsaktioner og meget andet.

Men vigtigst for forskerne er, at robotten er ganske billig, samtidig med at den er yderst fleksibel og vil kunne bruges i alle mulige sammenhænge.

Facebook
Twitter