Kæmpe meteorit smadrede ned i Renés parkeringsplads

En meteorit på over et kilogram bankede lørdag aften ned i René Rasmussens parkeringsplads, hvor den blev spredt ud over stort areal.

René Rasmussen bemærkede fordybningen i betonfliserne. Og da han så det sorte ydre på stenene, tænkte han, stenene måtte komme fra meteoritten.

Meteoritten, der lørdag aften oplyste nattehimlen over Sjælland, blev ifølge flere øjenvidner delt i to, inden den faldt ned i et område vest for København lørdag.

At meteoritten, der blev fundet søndag, havde en broderpart blev bekræftet mandag, da murermester René Rasmussen gik ud på sin plads bag sin ejendom på Romancevej i Herlev for at hente nogle plader.

- Da jeg kommer ned på min plads, som er belagt med betonfliser, ligger der en masse smulder ud overalt, en masse små stykker sten. Jeg gættede på, at det var beton. Men da jeg så den sorte skorpe, tænkte jeg, det nok var den der sten, der var faldet ned, fortæller René Rasmussen.

René Rasmussen kontaktede derpå Statens Naturhistoriske Museum, som straks rykkede ud og kiggede på stumperne.

- Så vidt, jeg har forstået, har den været 500 gram stor. Men de var spredt på et område på 30-50 kvadratmeter. Den medarbejder, der kom ud, var meget begejstret for fundet. Han sagde, det var meget stort, siger René Rasmussen.

Over et kilogram meteoritsten er blevet vejet på Statens Geologiske Museum, efter de blev fundet på en parkeringsplads i Herlev.

Ifølge Naturhistorisk Museum har der været tale om en knytnæve af en sten på over et kilogram, som smadrede ned i René Rasmussens flisesten.

Meteoritten efterlod en bule i fliserne på 3-5 centimeter, fortælle René Rasmussen, der har afleveret stenene til staten.

- De tog stenene med i nogle poser, og så sagde de tak.

Ifølge Henning Haack, som er ansvarlig for statens meteoritsamling er fundet et af de største i danmarkshistorien.