Kina tvangsflytter 9.000 personer for at jage rumvæsner

Kineserne har bygget verdens største radioteleskop, og derfor skal flere tusinde indbyggere forlade området.

Det gigantiske teleskop er verdens største og har kostet over 1,2 milliarder kroner (Foto: Str © Scanpix)

9.110 kinesere skal pakke alle deres ejendele ned og forlade deres huse – om de vil det eller ej.

De mange personer risikerer nemlig at skabe larm på linjen, når verdens største radioteleskop blandt andet skal bruges til at lede efter udenjordisk liv ved hjælp af radiobølger.

Det skriver The Guardian.

Det 500 diameter meter store "Five-hundred-metre Aperture Spherical Radio Telescope" (FAST) er blevet placeret i et bjergrigt område i provinsen Guizhou.

Det gigantiske teleskop er verdens største og har kostet over 1,2 milliarder kroner. Til sammenligning af verdens andetstørste teleskop i Puerto Rico kun 300 meter i diameter.

Radioteleskopet består af 4600 trekantede paneler, der tilsammen giver teleskopet et areal svarende til 30 fodboldbaner.

Området blev valgt, da der ikke var større byer i området. Men beboerne i en fem kilometers radius skal forflyttes for ikke at forstyrre signalerne.

Beboere, der skal flytte, får lige over 12.000 kroner i godtgørelse, mens visse af dem ifølge myndighederne vil modtage ekstra hjælp til at finde en ny bolig.

Kina har tidligere fået massiv kritik for at forflytte hundredtusindvis af indbyggere for at gøre plads til store projekter som dæmninger, kanaler og OL.