Jesper Theilgaard opfordrer: Drop flyveturen og tag på cykelferie

Det er nemlig klimavenligt. Og så behøver en god ferie altså ikke at foregå langt væk, mener meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard.

390,6 kilo. Så meget koster en flyvetur tur/retur fra Aalborg til Malaga i CO2.

Det svarer til 3.296 kørte kilometer i en ny bil. Eller 82 ture til og fra arbejde, hvis vi antager, at du har 20 kilometer hver vej.

Det svarer også til 20 kilo oksekød. Altså 50 gode 400 grams bøffer.

En ferie sydpå koster knaster på klimakontoen. Det betyder naturligvis ikke, at du skal skamme dig over en rejse til sydens sol og sangria.

Men meteorolog og klimaekspert Jesper Theilgaard har alligevel en opfordring. For måske kan vi gentænke, hvad en god ferie er?

- Vi har måske en standard-opfattelse af, at det handler om at komme rigtig langt. Men måske skulle man tænke lidt anderledes i andre transportformer. Hvad med en cykelferie?, foreslår han.

Sådan en tur kunne gå til et af vores smukke nabolande, hvor der er rig mulighed for at se natur, mens man tøffer afsted på den to-hjulede.

Hvad med en tur langs Kystriksvejen i Norge - også kendt som verdens smukkeste turistvej?

Eller en udfordrende tur gennem det meget kuperede terræn ved Hallandsåsen i Sverige?

Efter sådan en tur føler du dig også langt mere fortjent til at at kyle kolde øl og is indenbords, når du tager til Barcalona i efteråret.