QUIZ om fremtidens mad: Er du klar til at spise de her 11 fødevarer?

Forskere har udpeget 50 fødevarer, som kan fylde vores maver i en grønnere verden.

Tang er en stor, uudnyttet ressource, som forskere spår, at vi kommer til at spise mere af i fremtiden.

Du spiser sandsynligvis helt anderledes, end dine bedsteforældre gjorde, da de var på din alder.

Men hvad med fremtiden? Om nogle år vil du nok spise ting, du ikke kan forestille dig nu.

Det håber Danielle Wilde på.

Hun er lektor på Syddansk Universitet og er ved at undersøge, hvordan danske familier kan ændre deres madkultur, så den i højere grad inkluderer ting, som er både klimavenlige og sunde.

- Vi har lige nu en mulighed for at ændre den måde, vi spiser og lever på, så vi selv kan blomstre, men samtidig leve på en planet, hvor der er plads til alle mennesker og naturen, siger hun og fortsætter.

- Hvis vi fortsætter med at spise, som vi gør nu, vil vi gå imod en fremtid med endnu større klimaforandringer og økosystemer, der ødelægges. Det er ikke en lys fremtid.

Men hvad er det så, at Danielle Wilde og andre forskere mener, vi skal spise?

Nu har forskere udpeget 50 fødevarer fra hele verden, som kunne være en del af din bæredygtige diæt i fremtiden.

Hvor mange af dem er du klar til at putte i munden?

Tag testen og find ud af, hvor klar på fremtidens mad, du egentlig er.

FacebookTwitter