Skal tackle klimaforandringer: Etiopien planter 350 millioner træer på én dag

For at reducere konsekvenser af klimaforandringer satte Etiopien mandag millioner af kimplanter i jorden.

I begyndelsen af det 20. århundrede var 35 procent af Etiopiens samlede areal dækket af skov ifølge FN. Det er faldet til fire procent i dette århundrede. (Foto: Sascha Steinbach © Scanpix)

I løbet af 12 timer mandag blev der i Etiopien plantet over 350 millioner træer, som på længere sigt skal medvirke til at dæmpe konsekvenser af klimaforandringer i det østafrikanske land.

Det skriver britiske BBC.

Flere skoler og statslige kontorer var i dagens anledning lukket, så elever, lærere og offentligt ansatte kunne hjælpe med at få de mange millioner kimplanter til nye træer sat i jorden.

Det oplyser Getahun Mekuria, der er minister for innovation og teknologi.

Personale fra udenlandske ambassader, FN-kontorer og Den Afrikanske Union i Etiopien hjalp også til.

Målet er fire milliarder træer

Initiativet kommer fra Etiopiens premierminister, Abiy Ahmed, som mandag selv plantede træer i den sydlige by Arba Minch. Målet er at plante i alt fire milliarder træer.

Officielt indehaves den nuværende rekord for at plante træer i løbet af en enkelt dag af Indien, hvor 800.000 frivillige i 2016 plantede 50 millioner træer, skriver BBC.

I begyndelsen af det 20. århundrede var 35 procent af Etiopiens samlede areal dækket af skov ifølge FN. Det er faldet til fire procent i dette århundrede.

/ritzau/