Panik! Derfor er det ubehageligt, når telefonen løber tør for strøm

De fleste har stået med en telefon, der er gået ud. Og der er en god forklaring på, hvorfor det kan være ubehageligt, når batteriet sætter ud.

Svedige håndflader og en panisk søgen efter en oplader.

Det har de fleste nok prøvet, når deres telefon er gået ud. Og der er en god forklaring på, hvorfor vi reagerer sådan, når batteriet sætter ud.

Med et dødt batteri kan du ikke søge på, hvordan du finder rundt i Holbæk eller hvor mange gulerødder der egentlig skal i en vegetarisk lasagne. Måske er det ikke netop de informationer, der udløser en mild panik, men den opstår alligevel, fordi hjernen går i alarmberedskab.

Når batteriet bliver rødt og viser notifikationer, der skal gøre dig opmærksom på det lave batteriniveau, signalerer det at der er fare på færde til din hjerne.

Troels W. Kjær, er hjerneforsker og professor på Sjællands Universitetshospital. Han er overbevist om, din telefon er designet sådan ganske bevidst.

- Det man ønsker at signalere med ikonet, det er at der er en eller anden form for fare på færde. Og vores hjerne kan ikke lide fare.

- Hjernen reagerer med en form for alarmtilstand. Det kan være hjertebanken, sved eller at blodtrykket stiger en lille smule. Så det er nok med vilje, man gør det, forklarer Troels W. Kjær.

Facebook
Twitter