Peter Geisling prøver botox: Jeg kan ikke rynke brynene

TV-værten får botox-indsprøjtning i panden som et eksperiment.

Hvordan føles det at få botox? Hvor ondt gør det, og hvordan ser det ud efterfølgende?

Det er spørgsmål, som vært på Sundhedsmagasinet, Peter Geisling forsøger at få besvaret ved, at han selv prøver behandlingen i denne udgave af Sundhedsmagasinet. I videoen ovenfor kan du se, hvordan det foregår.

- Faktum er, at antallet af danskere, der får kosmetiske ansigtsbehandlinger, fx botox eller fillers, er kraftigt stigende. De mennesker vil jeg gerne tage alvorligt, så nu viser vi, hvordan botox virker, og hvilke muligheder, der er, forklarer han.

Ansigtsforskønnelse er tabu

Peter Geisling oplever, at det at få rettet, glattet eller forskønnet sit ansigt, ofte er forbundet med tabu, og det vil han gerne udfordre ved at lægge sig under nålen selv.

- Vi forsøger at vise alle de behandlinger, der findes i sundhedsvæsnet. Og flere og flere får behandling mod rynker og andre aldringstegn, og det vil jeg gerne tage lige så alvorligt som alt muligt andet. På den ene side ser man hver eneste dag i medierne, folk hvor kosmetisk kirurgi er kommet alt for langt ud. De har ikke selv kunne styre mulighederne, og nogle behandlere har givet nogle behandlinger, der gør, at man slet ikke kan kende dem længere og uden tvivl tjent godt på det.

- På den anden side er der et tabu omkring det at få gjort noget ved aldringstegn eller nedadvendte mundvige, rynker og andre ting i ansigtet. Det virker mere legalt at tale om alle mulige andre behandlinger end om kosmetiske behandlinger, siger Peter Geisling.

Musklen lammes

Botox - eller botulinum toxin, som det egentlig hedder, er en nervegift, som man får sprøjtet ind i visse muskler i meget små mængder.

Giften forhindrer musklen i at trække sig sammen, og på den måde kan det glatte rynker ud. Effekten af behandlingen varer omkring et halvt år.

Peter Geisling får fem sprøjter med botox i de muskler, der sidder lige over øjnene, så han ikke længere kan knibe den sammen.

- Jeg har ikke fået nogen kommentarer, og jeg kan ikke helt selv se det. Det handler først og fremmest om at vise, hvordan det føles at få behandlingen og vise en øjenmuskel, der lammes. Hvis jeg virkelig skulle forynges, så ville de to eksperter i programmet foretrække en række andre ting også. Det er mest for at vise – gør det ondt og hvordan ser det ud, når man får det?

Så man skal ikke regne med at se en meget yngre tv-læge i programmet, siger Peter Geisling.

Det næste halve år vil Peter ikke kunne lave en lodret rynke i panden ved at knibe øjnene sammen, da musklerne lige over næsen er lammet af botox. (© dr)

Kunne godt finde på det

Han vil ikke afvise, at han ville kunne finde på at få rettet ting i ansigtet, hvis det virkede generende for hans arbejde og det budskab, han leverer. Og han forstår godt folk, der får rettet noget, som andre måske synes er bagateller.

- Det er så let at sige, at rynker er smykke og livet handler om det indre, det synspunkt er jeg egentlig stor tilhænger af, men det er samtidig naivt at tro, at udseendet ikke har indflydelse på vores liv.

Fakta om botox og fillers

  • De mest almindelige - og hurtige behandlinger er botox og fillers.

  • Botox er bittesmå mængder af nervegift, der lammer visse muskler i ansigtet, og dermed glatter huden ud, fordi musklen ikke kan trække sig sammen.

  • Fillers er en slags gele-fyldning, der lægges i det øverste lag under huden. Det består primært af hyaluronsyre, som findes naturligt i huden, og i modsætning til botox kan du stadig bevæge ansigtet, som du plejer. Det bruges til at udglatte rynker, men også til at forstørre fx læber eller kindben.

  • Både botox- og filler-behandlinger er midlertidige og skal gentages med jævne mellemrum.

  • Kilde: Sundhed.dk

Sundhedsmagasinet handler denne gang om vores hud, og hvor meget den betyder, for at vi føler os godt tilpas.

Du kan se meget mere til Botoxbehandlingen, og møde en ung kvinde, der har døjet med voldsom akne. Se programmet lige her.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter