Stort studie slår fast: Antidepressiv medicin virker

Professor kalder det enestående, at man nu endelig kan dokumentere, at antidepressiv medicin virker.

414.000 danskere bruger i øjeblikket antidepressiv medicin. (Foto: Torben Christensen /Scanpix © Jeppe Carlsen / FREELANCE/Scanpix Denmark)

Antidepressiv medicin virker.

Det er hovedkonklusionen i den største samlede analyse af alle tilgængelige, troværdige depressionsstudier. Resultatet er offentliggjort i et af verdens førende lægevidenskabelige tidsskrifter, The Lancet.

Det skriver Politiken.

- Alle antidepressiva var mere effektive end placebo (virkningsløse kalktabletter, red.) blandt voksne med moderat til svær depression, står der i konklusionen ifølge avisen.

Det er et hold bestående af britiske, japanske og amerikanske forskere, som har samlet 522 videnskabelige og sammenlignende studier, der tidligere har undersøgt medicinsk effekt ved moderat til svær depression blandt 116.477 forsøgspersoner.

En milepæl er nået

Politiken skriver, at forskerne ved hjælp af avanceret statistisk har samlet konklusionerne fra de 522 studier til én samlet konklusion. De når frem til, at antidepressiv medicin virker fra en tredjedel bedre end kalktabletter til dobbelt så godt.

Professor i depression, dr.med. overlæge Poul Videbech, Center for Neuropsykiatrisk Depressionsforskning, Psykiatrisk Center Glostrup, kalder det en milepæl og enestående.

- Det er en gigantisk metaanalyse, det største og bedste studie, der nogensinde er lavet på mit område world wide, siger han til Politiken.

Avisen skriver, at 414.000 danskere i øjeblikket bruger antidepressiv medicin.

/ritzau/

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter