11 billeder fra verdens vildeste natur

Parret Helle Olsen og Uri Golman er midt i dokumentationen af verdens vilde natur.

 • Kalimantan, Borneo – maj 2015 En smuk udsigt over regnskovsområdet ved Lesan. Der er heldigvis stadigvæk lidt regnskov tilbage på Borneo hvor vilde orangutanger lever. Men disse områder er under kraftig trussel fra oliepalme plantager. (Foto: Uri Golman and Helle Olsen © Wild Explorer)
 • Kalimantan, Borneo – maj 2015 Et sjældent foto af en han orangutang der går rundt i den oversvømmede skov. Det lykkedes os først at få billeder af vilde orangutanger på den allersidste dag i junglen efter 31 dage med store udfordringer med bl.a. en omgang af Malaria. (Foto: Uri Golman and Helle Olsen © Wild Exlorer)
 • Kalimantan, Borneo – maj 2015 En stor han orangutang fotograferet i Tanjung Puting Nationalpark. (Foto: Uri Golman and Helle Olsen © Wild Explorer)
 • Den finske Taiga – sept. 2015 Vi brugte sammenlagt 2 måneder i de finske skove på en artikel for National Geographic Nordic og i september måned tog vi op at flyve for at fotografere fra luften i det gyldne efterårs lys. (Foto: Uri Golman and Helle Olsen © Wild Explorer)
 • Den finske Taiga – sept. 2015 Pga. de store temperatur forskelle imellem nat og dag fløj vi altid tidligt om morgenen for at få billederne når disen steg op fra jorden. Det gav os et vindue på cirka 1 time til at finde nogle flotte motiver. (Foto: Uri Golman and Helle Olsen © Wild Explorer)
 • Den finske Taiga – juli. 2015 Vores finske ven Kari havde fundet en smuk klippedal i skoven hvor der var masser af bregner. Området lignede noget fra Jurassic Park og vi valgte at sætte et privat skjul op der. Det blev til mange timer i det lille skjul på 180 x 125 cm før det lykkedes at få drømmebilledet af denne brune bjørn. (Foto: Helle Olsen og Uri Golman © Wild Explorer)
 • Virunga National Park – Den Demokratiske Republik Congo – okt. 2015 Vi var taget til Congo for at fortælle historien om de seje rangere der passer på bjerg gorillaerne. På 10 år har mere en 150 rangere mistet livet i kampe mod krybskytter og rebeller for at beskytte disse skønne dyr. (Foto: Helle Olsen og Uri Goldman © Wild Explorer)
 • Kibale National Park – Uganda okt. 2015 I Kibale brugte vi 10 timer om dagen på at følge en habitueret gruppe af chimpanser. Det var et spændende møde med vores nære slægtninge og oplevelsen blev ikke mindre af at vi havde fået lov til at sove i telt i nationalparken, så vi vågnede op til lyden af den smukke regnskov hver eneste morgen. (Foto: Helle Olsen og Uri Goldman © Wild Explorer)
 • Kibale National Park – Uganda okt. 2015 Murchinson River – Uganda okt. 2015 Vi var taget til Murchinson River (Den Hvide Nil) for at finde det ekstremt sjældne træskonæb. Hver dag sejlede vi op og ned af floden og da vi endelig fandt denne anderledes fugl var det en kæmpe oplevelse at sidde der i sivene og vente mens fuglen bevægede sig rundt på sin jagt efter føde. (Foto: Helle Olsen og Uri Goldman © Wild Explorer)
 • Isfjeld – Nordgrønland 2014 I området omkring bygden Savissivik, lidt syd for Thule sejlede vi rundt med flådens Search and Rescue fartøj for at sætte noget materiel i land til de lokale fangere. Vejret var smukt overskyet og vandet var roligt hvilket gav gode muligheder for flotte landskaber. (Foto: Helle Olsen og Uri Goldman © Wild Explorer)
 • Isbjørn – Nordøst grønland sept. 2015 Vi var taget til Nordøst Grønland med flåden for at arbejde på en artikel omkring Grønlands Nationalpark til National Geographic Nordic. Vi sad fast i isen i 11 dage i en tåge så tyk som ærtesuppe, men endeligt lettede vejret og på 3 dage kom flere isbjørne forbi og vi kunne fotografere dem direkte fra skibet. (Foto: Helle Olsen og Uri Golman © Wild Explorer)
1 / 11

Fotograferne Uri Golman og Helle Olsen er i fuld gang med at udleve et stort eventyr. Over fire år vil de dokumentere 15 af verdens tilbageværende vilde naturområder. Et arbejde der foreløbigt har været i gang et år og som har bragt parret til så forskellige egne som Borneo, Nordøstgrønland og den finske Taiga. Og hvor naturfotografier ofte handler om menneskelige ødelæggelser, peger parrets billeder i modsat retning. - Med vores positive billeder håber vi at vi kan give folk en indsigt i det der er tilbage, siger Helle Olsen til Natursyn på P1, der har mødt parret forud for næste rejse der går til Maasai Mara i Kenya.

- Det vi holder af, er vi også villige til at beskytte, siger hun om deres tilgang til dokumentationen. Ud af arbejdet skal komme et stort bogværk i coffee table format og en udendørs udstilling, der vil blive sat op i en række af Europas store byer. På et lille udvalg af parrets første fotografier herover, beretter de selv kort om oplevelserne bag. Se endvidere flere billeder på parrets eget website Wild-explorer.com

Facebook
Twitter