Cykelserie: Hårdfør cykel blinker automatisk når du skal dreje

I en mini-serie på fem artikler, viser vi de fem finalister fra konkurrencen 'The Bike Design Project'. Konkurrencen går ud på at designe en moderne cykel tilpasset bykørsel.

Hvordan skal en moderne bycykel de ud? Det har de fem finalister i konkurrencen "The Bike Design Project" hver sit bud på. Den sidste af de fem cykler hedder Blackline. Den er bygget til at være hårdfør, og blinker automatisk når du skal dreje. (© MNML / Method)

Hvem har lavet den fedeste cykel?

Så simple er reglerne i konkurrencen "The Bike Design Project", som senere i dag vil offentliggøre den endelige vinder.

Fem forskellige teams, fra fem forskellige byer i USA, har designet deres bud på den ultimative cykel, som enhver byboer må eje.

Den cykel der får flest stemmer vil blive sat i produktion og skulle ramme handlen i 2015.

Cykel 5 - Blackline fra Chicago

Vi har på DR Viden præsenteret de fire første finalister, og er nu nået til den sidste cykel af de fem. Den hedder 'Blackline' og er bygget af holdet fra Chicago.

Blackline er visuelt den af de fem cykler, der er mest feminin i sit udtryk.

(© MNML / Method)

Cyklens to hovedfeatures vil dog helt sikkert appellere til mange mænd - den er hårdfør og har fokus på indbygget digital teknologi.

Ifølge holdet bag cyklen, er kædesystemet stor set vedligeholdelsesfrit, og bygget til at kunne klare sne og salt på vejene, som er en naturlig del af Chicagos hårde vintre.

(© MNML / Method)

Cyklen kommer med indbygget GPS, så du altid kan lokalisere den, uanset hvor du har stillet den, eller hvis den skulle blive stjålet.

Via bluetooth er Blackline forbundet til din smartphone og igennem den tilhørende app, kan du få vejvisning direkte på cyklen. Det foregår ved at et af håndtagene blinker, så du kan se hvornår og til hvilken side, du skal dreje.

(© MNML / Method)

Cykeltasker og bagagebærer kan monteres direkte via to forstærkede holdere foran og bagpå.

Designtanke: Den hårdføre cykel med indbygget teknologi

Blackline er udviklet i et samarbejde mellem designfirmaet MNML og cykelbyggeren Method, begge fra Chicago.

Cyklen er opkaldt efter en af de mange toglinjer, der løber synligt igennem Chicagos gader og er designet til at kunne modstå Chicagos omskiftelige vejr.

For at det skal være mere sikkert at cykle, er navigationen bygget direkte ind i cyklen, så rytteren kan holde øjnene på vejen, i stedet for på sin smartphone.

Det skal være attraktivt at cykle

Vi har nu præsenteret alle fem cykler fra 'The Bike Design Project'-konkurrencen.

Vil du have et samlet og detaljeret overblik over de fem finalister kan det findes på Oregon Manifest side.

Oregon Manifest er en non-profit organisation, og er dem der afvikler konkurrencen.

Organisationens formål er at være en uafhængig kreativ katalysator, som ønsker at få de største talenter og mest innovative tænkere til at udvikle moderne cykler, som kan gøre det endnu mere attraktivt at bruge cyklen som transportmiddel.

Facebook
Twitter