Fødevaremesse giver julemad til flygtninge og hjemløse

Overskudsmaden fra Hørkram Foodservices julemesse går atter til mennesker i nød, og nu bliver indsatsen mod madspild permanent.

Billedet er fra Roskilde Festival 2014, hvor Det Runde Bord og Stop spild af mad for første gang forarbejdede overskudsmaden fra festivalen. Siden er også Hørkram Foodservice trådt til som samarbejdspartner. (Foto: © Hanne Kokkegård, DR Videnskab)

Flere ton god julemad finder i de næste dage vej til asylcentre for uledsagede børn, herberger og sociale hjælpeorganisationer på Sjælland.

Maden stammer fra Hørkram Foodservice, der holder en stor julemesse i København. Man forventer omkring 6000 gæster til messen, og erfaringsmæssigt ved man, at der bliver meget mad til overs.

Sammen med de to frivillige organisationer Stop spild af mad og foreningen Det Runde Bord bliver maden forarbejdet og sendt ud til de sociale institutioner, hvor maden kan mætte mange munde.

Indsats mod madspild bliver permanent

Det er fjerde gang, at cateringservicefirmaet samarbejder med de to organisationer. Og ud over selve omsorgen for mennesker i nød, vil man gerne sætte fokus på miljø, social ansvarlighed og et stærkere samarbejde mod madspild, skriver man i en pressemeddelelse.

Hørkram Foodservice har besluttet, at madspildsaktioner fremover er en fast del af firmaets fødevaremesser.

- Vi får så positiv feedback på disse madspildsaktioner, både fra modtagerstederne, som naturligvis er meget glade for at få doneret varer fra vores messe til deres madproduktion, men også fra kunder som hører om vores tiltag, og endelig også fra de leverandører, som har udstillet på vores messe, og som oplever, at deres varer ikke blot går til spilde, siger Annette Badsberg fra Hørkram Foodservice.

https://www.facebook.com/DRNyheder/posts/1061179393932584