Gigantisk solfangende timeglas vinder designkonkurrence i København

Argentisk designbud vinder pris for bæredygtigt bykunst-ide til Refshaleøen i København.

Den argentinske arkitekt Santiago Muros Cortés har med dette gigantiske timeglas fået tildelt førstepladsen i den bæredygtige arktiktkonkurrence Land Art Generator Initiative. (© LAGI)

I dag offentliggjorde en jury, med afgående klimakommisær Connie Hedegaard i spidsen, vinderen af designkonkurrencen Land Art Generator Initiative. (LAGI)

Æren gik til den argentinske arkitekt Santiago Muros Cortés, der har begået projektet Solar Hourglass.

En kæmpemæssig timeglasformet skulptur, der via solpaneler ville kunne generere op til 7.500 årlige mega watt timer til forsyningsnettet.

Ved årsskiftet udskrev den amerikanske organisation deres tredje udgave af konkurrencen, der forener bykunst og energiproduktion og ikke mindst at bringe arkitekter, ingeniører, kunstnere og videnskabsfolk sammen om at lave bæredygtig bykunst.

Vigtigst at få nye tanker frem

Det er derfor ikke afgørende om vinderen eller andre af de deltagende projekter bliver fysisk opført her og nu, fortalte LAGI medstifter Elisabeth Monoian til dr.dk/viden tidligere på året.

Derimod er det konkurrencens vigtigste formål, at få tænkt bæredygtighed og æstetik ind i fremtidens byggerier, fortalte hun. Og få forskellige fagligheder til at inspirere hinanden.

2014 konkurrencen tager udgangspunktet i en grund på Refshaleøen i København, direkte overfor Den Lille Havfrue.

Næste LAGI konkurrence tager udgangspunkt i et sted i det sydlige Californien og foregår i 2016.Se alle finaleprojekterne her

FacebookTwitter