Lækket amerikansk klimarapport varsler store konsekvenser af klimaforandringer

New York Times har bragt et udkast til en klimarapport, der stik modsat Trump varsler store konsekvenser af klimaforandringerne.

Rapporten er en del af USA's nationale klimavurdering. (Foto: BENOIT TESSIER © Scanpix)

Mens den amerikanske præsident, Donald Trump, har forladt Washington og er på en 17 dage lang arbejdsferie i sin golfklub i New Jersey, er endnu et læk sluppet ud af hans administration.

Et udkast til en klimarapport, som er en del af USA's nationale klimavurdering, er blevet lækket til den amerikanske avis The New York Times.

Det er vel og mærke sket inden, at rapporten er blevet godkendt af præsidenten.

De varmeste i 1.500 år

I rapporten, som forskere fra 13 statslige agenturer er involveret i, kan man ifølge avisen læse, at temperaturen i USA er steget drastisk siden 1980.

Man kan også læse, at de seneste årtier har været de varmeste i 1.500 år.

Forskerne i rapporten konkluderer, at amerikanerne mærker forandringerne af klimaet lige nu, og det går direkte imod tidligere udsagn fra Donald Trump og medlemmer af hans regering.

De har hævdet, at det menneskelige bidrag til klimaforandringerne er usikkert, og at det er begrænset, hvad man kan sige om effekterne af klimaet i fremtiden.

Udkastet til rapporten kan læses her.

/ritzau/

Nedslag fra rapporten

  • Katharine Hayhoe, professor ved Texas Tech University, kalder ifølge The New York Times rapporten for en af de "mest omfattende klimaforskningsrapporter" der er udgivet.

  • Ifølge rapporten er den årlige mængde af regn steget med fire procent siden begyndelsen af det 20. århundrede. I USA tørrer dele af det vestlige, sydvestlige og sydøstlige USA ud, mens Midtvesten og

  • Rapporten konkluderer med "meget stor" sikkerhed, at antallet og alvorligheden af kølige nætter er faldet siden 1990'erne, men hyppigheden og alvorligheden af de varme dage er steget. Ekstrem kulde er blevet mindre hyppig siden 1980'erne, mens ekstreme hedebølger er blevet mere hyppige.

  • Ifølge rapporten spillede global opvarmning en relativt lille rolle i den hedebølge som ramte Texas i 2011. Global opvarmning har dog gjort ekstreme vejrhændelser i Texas 20 gange mere sandsynlige.

  • På verdensplan er det "ekstremt sandsynligt" at menneskelig påvirkning er skyld i mere end halvdelen af temperaturstigningen siden 1951.

Facebook
Twitter