Minister om madspild: Andre bør gøre som Roskilde

Overskudsmaden fra Roskilde bliver til gratis måltider for mennesker i nød. Dan Jørgensen vil se, om han kan hjælpe med at brede modellen ud.

Roskilde Festival har i år haft en madspilds-politik, så alle 125 madboder skal forsøge at begrænse madspildet og donere overskudsmad til Stop Spild af Mad på Roskilde Festival.

Mandag eftermiddag havde man modtaget omkring 20 ton overskudsmad.

Frivillige (kokke og andre) sørger for at indsamle maden og genanvende den i nye retter, der bliver sendt ud som gratis måltider til 85 herberger for hjemløse, krisecentre med mere på Sjælland.

Fødevareminister Dan Jørgensen besøgte Stop Spild af Mad på Roskilde søndag eftermiddag. Han er interesseret i, at madspildsmodellen bliver bredt ud til andre store events, festivaler, byfester osv.

Han siger, at projektet er fantastisk, fordi man udnytter fødevarer, der ellers ville gå til spilde, maden går til et godt formål, og frivillige gør det muligt. Og det sætter fokus på madspild.

Hver familie i Danmark smider mad ud, der svarer til hver femte indkøbsvogn. Det er 8,4 milliarder kroner om året i spildte værdier som mad.