Ny skraldespand ryger med affaldet ud

Studerende på DTU har udviklet en affaldsbeholder i genbrugspap, som bare kasseres sammen med affaldet. Flere kommuner er interesserede i produktet.

Som man kan se på fotoet fra dagens konkurrence, så er affaldsbeholderen af pap. Den fylder kun ganske lidt, når den ikke er slået ud, og fx kan man let bære rundt på flere af dem, når de skal fordeles på et område. (Foto: DropBucket)

I dag, i morgen og lørdag står forskere og studerende over hele landet på spring for at dele ud af deres viden og fortælle om, hvad de bruger det meste af deres tid på.Det sker i forbindelse med Forskningens Døgn 2013, hvor der er flere end 250 arrangementer landet over. Selv om megen af forskningen peger ud i fremtiden, så er der også megen forskning, der allerede er virkelighed, og som virksomheder og kommuner er interesserede i.Smart beholder til affald på gaderneTag for eksempel DropBucket. Det er en udfoldelig affaldsbeholder fremstillet af genbrugsbølgepap og med en tynd vandafvisende overflade.Den er udviklet til brug i byer fx ved gadefester, festivaler eller andre events, hvor publikum skal have let ved at kaste affaldet bort, for ellers ender det bare på asfalten.De tre DTU-studerende Heida G. Nolsøe, Andreas Andreas Nørballe og Marie Stampe Berggreen har udviklet affaldsbeholderen.Vælter ikke lige ved et sparkDen rummer cirka 60 liter, og kan bære op til 25 kilo affald. Og hvis folk sparker til den på gaden, vælter den ikke. Den glider bare hen af asfalten, fordi tyngdepunktet er så lavt.Tanken er, at affaldsbeholderen bruges én gang, og så bare kasseres sammen med affaldet.Har søgt patent på produktetI går søgte de tre studerende patent på deres produkt. Og der er interesse for produktet.- Både Københavns Kommune og Frederiksberg Kommune er interesserede i affaldsbeholderen, og vi skal nu mødes med Aarhus Kommune for at præsentere vores produkt, fortæller Heida G. Nolsøe til dr.dk/viden.Vi fangede hende og de to andre studerende på en mobil i Aarhus torsdag eftermiddag, hvor de er ovre netop i forbindelse med åbningen af Forskningens Døgn.Der var deres affaldsbeholder med i finalen om et helt ny innovationspris for studerende.

Tæt på at komme i produktionAffaldsbeholderen DropBucket blev nummer to i finalen.- Hvis vi havde vundet prisen, var vores affaldsbeholder sat i produktion allerede i næste uge, siger Heida G. Nolsøe.- Men til gengæld har vi fået mange kontakter og øget vores viden og netværk netop i forbindelse med konkurrencen. Så er der rigtig godt for os at være med, siger hun.Lille produktion skal testesForeløbigt er der kun produceret 20 affaldsbeholdere til præsentation og tests.Frederiksberg Kommune vil teste affaldsbeholderen i forbindelse med loppemarkeder, og Københavns Kommune kigger også på affaldsbeholderen.Heida G. Nolsøe har sammen med sine to makkere også talt med reklamefirmaer om at sælge reklameplads på affaldsbeholderen, så der er ekstra god økonomi i det.Se YouTube-indslag med DropBucket.https://www.youtube.com/watch?v=mbOTStYzkmY

Facebook
Twitter