Nyt center samler Danmarks grønne teknologi

Nu kan udlandet hurtigt få overblik over danske virksomheders bæredygtige ideer.

House of Green åbner den 5. september 2013 i Industriens Hus ved Rådhuspladsen i København. (© State of Green)

Når man er god til noget, kan man blive nødt til at prale lidt med det. Ellers opdager andre måske ikke, hvor god man er.

Det er tanken bag et stort besøgs- og udstillingscenter for grønne danske løsninger, House of Green, som i dag åbner i København.

Danske virksomheder er blandt de førende i verden inden for flere klima- og miljøvenlige teknologier: Vind, vand og affald. Og House of Green skal markedsføre de grønne løsninger og systemer.

Besøgscentret bliver første stop ved Danmarksbesøg

Hvert år besøger omkring 1500 miljø- og energi-interesserede folk fra hele verden Danmark for at se, hvad vi kan.

House of Green bliver nu det naturlige sted at begynde for udenlandske delegationer, fordi besøgscentret giver et samlet overblik over mulighederne.

Og bagefter kan delegationerne rejse ud og besøge virksomheder rundt i landet.

Markedsføring skal give vækst og grønne job

Det handler om eksport og om at tiltrække udenlandske investorer, der har penge til yderligere udvikling og samarbejde omkring grønne teknologier.

Det vil på kort sigt skabe vækst og grønne job i Danmark.

Og når vi ser længere frem i tiden gavne Jordens klima og os.

Virksomheder glæder sig over udstillingscentret

I 2012 eksporterede Danmark for 47,5 milliarder kroner grønne energiteknologier og vandløsninger.

Både politikere og erhvervslivet forudser, at eksporten stiger i de kommende år. Og der får House of Green en vigtig rolle, lyder det fra DONG Energy.

- De mange udenlandske virksomheder og delegationer, som hvert år besøger Danmark, vil her få det brede billede af, hvad det grønne Danmark er, og hvad danske virksomheder kan tilbyde inden for grøn teknologi.

Det siger Jakob Askou Bøss, Vice President, Group Stakeholder Relations, DONG Energy til dr.dk/viden.

DONG Energy har i denne uge indviet en enorm havvindmøllepark ved Anholt.

Projektet har været et lokomotiv i udvikling af offshore vindenergi. Og det har udover arbejdspladserne hos de mange leverandører skabt teknologisk udvikling og nye kompetencer, som de danske leverandører kan eksportere til udlandet.

House of Green indeholder blandt andet et stort interaktivt landskab, hvor man kan se, hvordan den danske energiforsyning hænger sammen. (Foto: Martin Kunzedorf © DR)

Stor interesse for at komme på besøg

Der er på forhånd stor international interesse for at besøge centeret og lære af Danmarks grønne erfaringer og løsninger.

Det oplyser State of Green til dr.dk/viden.

State of Green er et offentligt-privat samarbejde, og skal markedsføre danske løsninger inden for energi, klimatilpasning, vand og miljø - og drive besøgscentret.

Inden for de næste tre uger får House of Green besøg af folk fra en række lande blandt andet Mexico og Japan.

House of Green indeholder blandt andet et stort interaktivt landskab, hvor man kan se, hvordan den danske energiforsyning hænger sammen. (Foto: Martin Kunzedorf © DR)
FacebookTwitter