Sådan får du sat gang i genbrug på arbejdspladsen

En byttebørs er blevet en succes på Designskolen i Kolding. Den gør det nemt at genbruge.

I fremtiden skal vi genbruge meget mere, end vi gør i dag. Det er fordi, at der bliver kamp om ressourcerne, og fordi klimaet sætter en begrænsning for, hvor meget vi producerer og hvordan. En byttebørs på arbejdspladsen kan gøre genbrug til en del af vores hverdag, mener Heidi Møller fra Designskolen i Kolding. (Foto: Annette Jespersen- DR Trekanten © DR Trekanten)

Et ganske almindeligt sort klædeskab med hylder har inspireret ansatte og studerende på Designskolen Kolding til genbrug. Uden på skabet står der Gen-Skabe.

Inden i finder man alt fra kaffestel over ringbind til gamle dåser med rester af maling.

Alle kan tage, hvad de har brug for, og de kan også selv sætte ting ind på hylderne.

Heidis genbrugstanke smitter kollegaer og studerende

Ideen med skabet kommer fra Heidi Møller, og hendes grønne livsstil med genbrug smitter nu de andre på designskolen.

Læs også: Konkurrence skal få bæredygtighed ned i øjenhøjde

- Jeg synes, at det er fjollet at smide tingene ud. Det kan være, at nogen ikke har råd til at købe nyt, eller nogen der siger, at den vil de bare gerne have med hjem, siger Heidi Møller til DR Trekanten.

- Og jeg gerne vil gerne have, at tingene bliver brugt, siger hun.

Byttebørsen kan være med at redde klimaet

Selv om byttebørsen kan lyde lidt småt, så er det sådan noget, som kan være med til at strække Jordens ressourcer, og dermed gøre noget godt for vores klima og miljø.

Heidi Møller peger på, at de fleste nok har en bog, som de ikke vil læse mere. Eller en film som de ikke vil se mere. Og man kan selvfølgelig godt køre ned i genbrugsbutikken med tingene. Men det skal være nemt for at fungere godt.

- Og du kommer jo på din arbejdsplads hver dag alligevel, og så kan du stille tingene hen i et skab, og dine kollegaer kan sige: 'Den der bog vil jeg gerne læse', siger Heidi Møller.

Gen-Skabe er med i konkurrencen om grøn omstilling

Heidi Møller og hendes forslag til en byttebørs på arbejdspladsen er med i konkurrencen 'Hvad gør vi nu?', som skal inspirere andre til en bæredygtig omstilling. Dagbladet Information og DR står bag konkurrencen.

Frem til den 1. september kan alle sende forslag om grøn omstilling ind på hjemmesiden http://voresomstilling.dk/.

Efter at konkurrencen er slut, skal hjemmesiden fungere som en database, hvor man kan dele gode ideer til mere bæredygtighed med andre.

Facebook
Twitter