’Too Good To Go’: Dansk madspilds-app får Nordisk Råds miljøpris

Iværksætter-idé bliver belønnet for digital innovation, der fremmer bæredygtig livsstil.

Da appen Too Good To Go blev lanceret i januar blev den en kæmpe succes på få dage. (Foto: Too Good To Go © Too Good To Go)

Når restauranter og fødevarevirksomheder har mad til overs, kan de sælge det til reduceret pris lige inden lukketid - via den danskudviklede landsdækkende app Too Good To Go.

På den måde undgår man madspild, restauranten tjener penge, og kunderne får et billigt måltid mad. Samtidig giver appen mulighed for, at kunderne kan donere en måltid mad til 20 kroner til en hjemløs.

Seks unge iværksættere står bag appen. Og den er så god en idé, at den i aften har modtaget Nordisk Råds miljøpris 2016 ved en stor prisuddeling i DR Koncerthuset.

Ekstraordinær indsats for natur og miljø

Nordisk Råds miljøpris skal styrke bevidstheden om natur- og miljøarbejdet i Norden, og det er befolkningen i de nordiske lande, der indstiller kandidater til prisen.

I år var temaet digital innovation, som fremmer bæredygtig livsstil. Og Too Good To Go-appen var blandt 42 indstillede forslag (heraf 10 fra Danmark).

Nordisk Råd mener, at appen gør en ekstraordinær indsats for natur og miljø. I motivationen fremhæver man også, at Too Good To Go er ’helt i tråd med de nye verdensmål for bæredygtig udvikling, som bl.a. har fokus på at reducere madspild og ressourceforbrug i øvrigt’.

Samtidig kan appen være med til at inspirere andre brancher, ligesom den er udbredt til andre lande.

Nordisk Råds Miljøpris består ud over æren af 350.000 kroner. Ved aftenens prisuddeling uddelte Nordisk Råd også fire andre priser.

Det er ikke første gang, at Nordisk Råd præmierer madspilds-initiativer. I 2013 modtog stifteren af Stop Spild af Mad, Selina Juul, miljøprisen.