Tysklands Forbundsråd: Ingen nye diesel og benzinbiler fra 2030

Forbrændingsmotorens dage kan være talte. I Tyskland har ideen om at skrotte den i hvert fald fået politisk medvind.

I fremtiden skal tyske biler køre på elektricitet i stedet for diesel og benzin. Her en elbil fra Volkswagen, der lader op. (Foto: FABRIZIO BENSCH © Scanpix)

Tiden for brølende dieselhakkere og benzinslugende luksusbiler fra Tyskland lakker måske mod enden.

I hvert fald vil et politisk flertal i landets Forbundsråd - eller Bundesrat - forbyde forbrændingsmotoren i nye biler senest fra år 2030.

Det skriver nyhedsmagasinet Der Spiegel.

Det betyder, at tyskerne fra 2030 skal købe enten en elbil eller en brintbil - selv hybridbiler er ude. I hvert fald hvis Forbundsrådet, der repræsenterer landets 16 deltstater, får ret.

- Skal vi tage klimaaftalen fra Paris alvorligt, bør der efter 2030 ikke komme nogen nye forbrændingsmotorer på gaden, siger Oliver Krischer fra de Grønne til Der Spiegel.

Indtil videre er resolutionen dog ikke juridisk bindende, men Forbundsrådet har ifølge Der Spiegel bedt Europa-Kommissionen om at implementere forbuddet i hele EU.

Forbuddet gælder passagerbiler og altså ikke umiddelbart lastbiler og andre kommercielle køretøjer.

Forbundsrådet ønsker også at Europa-Kommissionen skal vurdere deres skattepolitik og hvordan de påvirker en stimulering af emissionsfri bevægelighed, som det lyder.

En sådan omvæltning kan få stor betydning for Tyskland store og stærke bilindustri.

Dieselskandalerne i de seneste år har allerede presset industrien og ifølge Forbes.com faldt antallet af indregistrerede dieselbiler i Tyskland markant i august i år.

Et skifte til produktion af elbiler kan få stor betydning, da elbiler kræver langt færre mennesker i både produktion og vedligeholdelse end nuværende biler baseret på forbrændingsmotorer.