Verdens dyreliv fejres i dag

3. marts er af FN udpeget til årets officielle markering af, at vi skal passe på vores dyreliv.

Krokodillen Shaquille fodres i Manilas Malabon Zoo 3. marts på World wildlife day. (Foto: Nóel Celis © Scanpix)

VIDENSKABSBILLEDET

På billedet herover fodres krokodillen Shaquille i Manilas Malabon Zoo på dagen, hvor verdens vilde dyr får lidt ekstra opmærksomhed på World wildlife day, under temaet ’The Future of wildlife is in our hands’ – fremtidens dyreliv er i vore hænder.

Og krokodillerne er blandt de dyr, som generelt har det rigtig svært. De fleste af klodens tilbageværende 23 arter er truede, fordi de af ganske oplagte årsager ikke er specielt spændende at bo for tæt på. Og i takt med at mennesket rykker ind i krokodillernes naturlige levesteder, bliver de enorme krybdyr, med en historie helt tilbage til dinosaurernes tid, taberne.

En anden dyreart, der er i særlig fokus i dag, er elefanterne. Alene i perioden mellem 2010 – 2012 blev over 100.000 elefanter slagtet af krybskytter, med blikket fast rettet mod de store pattedyrs kostbare stødtænder.
Og selvom krybskytteriet får et stadigt stigende fokus fra verdens myndigheder, er problemet blot stigende.

Derfor opfordrer FN verdens beslutningstagere til i dag at forpligte sig yderligere til at få stoppet den ulovlige handel med truede dyr.

Det er tredje gang at dagen fejres 3. marts – men gang nummer 68 i alt. Tidligere lå World wildlife day 4. oktober, på fejringsdagen for naturelskeren Frans af Assisi.