VIDEO 100 vandhaner skal udrydde vand på flaske i San Francisco

San Francisco arbejder på at blive helt fri for vand på plastikflasker i 2018. Et skridt på vejen er installation af 100 vandhaner rundt omkring i byen.

Se reportage fra San Francisco, der arbejder på at blive fri for plastikflasker, og hør hvad indbyggerne siger til de nye vandhaner i byen. Klik på play.

Hvert år bruger amerikanerne 50 milliarder plastikflasker. Det svarer til 1.500 flasker i sekundet, men i den californiske storby San Francisco er ambitionen at nå nul plastikflasker.

I 2014 blev San Francisco den første storby i verden til at forbyde vand på flaske, og millionbyen har en ambition om at blive fuldstændig affaldsfri for i stedet at have fokus på genbrug.

For at sparke liv i den ambition har firmaet GlobalTap, der har sit erklærede mål at sørge for rent drikkevand til alle i hele verden, installeret 100 vandhaner med et vandfilter og to drikkefontæner op rundt omkring i San Francisco.

- Problemet med vand på flaske er, at det ikke er lokalt. Folk burde vide, hvor vandet stammer fra, siger Daniel Whitman, der er direktør i GlobalTap.

Størst tillid til flaskevand

Over de næste fire år skal byens indbyggere lære at drikke postevand i stedet for flaskevand.

- Markedsføringen fra producenter af vand og sodavand på flaske har skabt større tillid til vand på flaske, selvom det ofte bare er vand fra hanen, siger Daniel Whitman.

Efter planen skal San Francisco være helt fri for vandflasker i 2018.

Se reportage fra San Francisco, der arbejder på at blive fri for plastikflasker, og hør hvad indbyggerne siger til de nye vandhaner i byen, i videoen i toppen af artiklen.

Facebook
Twitter