VIDEO Kan jeg friste med en melorm?

Insektproduktion gør sit indtog i Danmark. Inden for få år spiser vi alle larver og insekter, forudser Teknologisk Institut.

Hvad siger du til at drysse lidt melormelarver på yoghurten om morgenen?

Det kan være virkeligheden for mange danskere inden for en overskuelig fremtid.

Teknologisk Institut regner nemlig med, at blandt andet melormelarver og andre insekter vil være i butikkerne i løbet af et par år. Det fortalte de på en konference i dag.

Og selvom det kan lyde helt forkert - måske endda klamt - så skal vi nok vænne os til det, siger en af forskerne:

- Sushi er et godt eksempel, for der var også en del, der rynkede på øjenbrynene over det, da det blev lanceret som en ny type mad, fortæller Lars-Henrik Lau Heckmann, der er konsulent på Teknologisk Institut i Aarhus.

Kom bag forskernes arbejde og se, hvilke insekter vi i fremtiden skal vænne os til at se på vores tallerken, i videoen i toppen af artiklen.

Larver er gode for os

I tegnefilmen 'Løvernes Konge' propper figurerne Timon og Pumba sig med insekter, og senere lærer de løven Simba at spise blandt andet larver i stedet for kød.

På Teknologisk Institut arbejder forskerne på at gøre landmændene til insektavlere og følge Timon og Pumbas eksempel, fordi larver og insekter er fulde af gode proteiner.

- Det indeholder mange af de essentielle aminosyrer og fedtstoffer, som vi har brug for, siger Lars-Henrik Lau Heckmann.

Se hvad kunderne i Bruun' Galleri i Aarhus siger, når de bliver budt på en tørret melorm:

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5464fc746187a2102c697a77

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk