(Foto: Arthur Telle Thiemenn © Comedy Wildlife Photo Awards 2020)

En skildpadde-fuckfinger og en kriminel isfugl: Her er syv af årets sjoveste naturbilleder

Det sjoveste billede skal kåres, og du kan være med til at bestemme.

De seneste fem år har konkurrencen Comedy Wildlife Photography Award kåret de sjoveste billeder fra naturens verden.

Dette års nominerede er nu blevet offentliggjort.

Herunder kan du se et udvalg af de billeder, der er med i konkurrencen.

Hvis du selv vil stemme på et billede, som du synes fortjener at vinde en pris, kan du gøre det lige her.

 • Selvom havskildpadder kun har luffer, ser det virkelig ud som om, at padden her har gang i noget, der normalt kræver både hænder og fingre. Skildpadden er fotograferet ved en ø, der ligger i delstaten Queensland i Australien. I alt findes der syv forskellige arter af havskildpadder, og flere af dem er truede. (Foto: Mark Fitzpatrick © Comedy Wildlife Photo Awards 2020)
  1 / 7
 • Billedet her er af fotografen blevet døbt “Klagesang.” En simpel billedeanalyse af budskabet bag ville nok inkludere både stigende temperaturer, og smeltende havis som følge af de menneskeskabte klimaforandringer. I takt med, at havisen smelter i de arktiske områder, hvor isbjørnene lever, får de store rovdyr sværere og sværere ved at skaffe mad, fordi de primært lever af at jage sæler på isen. (Foto: Jacques Poulard © Comedy Wildlife Photo Awards 2020)
  2 / 7
 • Intet at se her! Pingvinen, der er kravlet under skiltet, er fotograferet lidt udenfor millionbyen Cape Town i Sydafrika. Her finder man en strand, hvor de truede brillepingviner boltrer sig i store kolonier. Arten kaldes også den afrikanske pingvin eller æsel-pingvin på grund af deres meget særprægede kald. (Foto: Pearl Kasparian © Comedy Wildlife Photo Awards 2020)
  3 / 7
 • Smil til kameraet! Du kan være heldig at møde middelhavs-papegøjefisken, hvis du snorkler i revene omkring De Kanariske Øer. Arten er lidt af en særling. Fra starten af livet er alle fiskene nemlig hunner. Men med tiden udvikler nogle af fiskene sig til hanner. Fisken på billedet er en hun, som kan genkendes på de gule og røde farver. (Foto: Arthur Telle Thiemenn © Comedy Wildlife Photo Awards 2020)
  4 / 7
 • Her har vi fået fat i en fugl, som tydeligvis ikke følger myndighedernes anvisninger. Isfuglen på billedet er blevet fotograferet i England, men hvis man er heldig, kan man også se den her i landet. Fuglen kaldes ‘Den Flyvende Juvel’ på grund af fjerdragtens klare farver. I mange år ynglede fuglen kun i Midt- og Østjylland. Men sidenhen er den begyndt at dukke op de flere steder i landet. (Foto: Sally Lloyd-Jones © Comedy Wildlife Photo Awards 2020)
  5 / 7
 • Fire ben, en hale og en lang snabel. Det kan være svært at styre det hele på én gang. Især hvis man er en lille elefantunge. Den afrikanske elefant, som her demonstrerer, hvordan man laver et ægte face plant, er blevet fanget af fotografens kamera i Namibia. De namibiske elefanter kaldes også ørken-elefanter. De er tilpasset barske og tørre områder, hvor de ofte må gå mange kilometer for at finde vand. (Foto: Tim Hearn © Comedy Wildlife Photo Awards 2020)
  6 / 7
 • Om den japanske makak-abe nyder vandet eller synes, det er en anelse for varmt, melder historien bag billedet ikke noget om. Som navnet afslører, hører aben hjemme i Japan. Den kan findes længere mod nord end nogen anden abe. Det betyder, at de lever i områder med meget lave temperaturer og sne. Selvom de har en tyk pels, som kan holde dem varme, nyder de også af og til en tur i varme kilder. (Foto: Wei Ping Peng © Comedy Wildlife Photo Awards 2020)
  7 / 7
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk