(Foto: Tom Valbjørn)

Flere tusinde danskere har delt deres natur-billeder med DR: Se nogle af dem her

Dybe skove og stejle skrænter. Her er otte inspirerende steder fra hele Danmark.

Naturen skal nydes, opleves, mærkes og deles med andre. Og det har mange danskere gjort.

Over 5.000 billeder er allerede blevet indsendt til fotokonkurrencen 'Vis os vores natur', hvor der dystes om at få sine naturbilleder med i en fotoudstilling i Botanisk Have i København og på Naturhistorisk Museum i Aarhus.

Lige før påske blev fotokonkurrencen, som Friluftsrådet, Naturstyrelsen, De Naturhistoriske Museer og DR står bag, skudt i gang i samarbejde med Bibliotekerne.

Og selvom der allerede er 5.000 billeder i puljen, kan du sagtens nå at være med.

Konkurrencen kører helt frem til den 13. september 2020, så grib kameraet eller smartphonen, og tag ud i naturen.

Her kan du få inspiration til, hvad motivet kan være og få tips til, hvad du kan have med i overvejelserne, når du fotograferer naturen.

Men først kan du her i artiklen se, hvad otte andre deltagere har sendt ind.

Når du tager ud i naturen, så undersøg inden, om der er særlige restriktioner i det område, du vil besøge.

Vi skal passe på både dyrene, naturen og hinanden. Husk også at holde afstand, så er du med til at mindske smitten med Covid-19.

Gribskov på Nordsjælland er Danmarks største gamle skov. Det betyder, at skoven selv er vokset op. Træerne, du ser i dag, kommer fra træarter, der naturligt er kommet til Danmark. Her kan du også mærke fortidens vingesus og gå på opdagelse efter jættestuer. Den mest kendte er Mor Gribs hule, der er cirka 5.000 år gammel. (Foto: Tom Valbjørn)
I Klosterheden Plantage, mellem Struer og Lemvig i Vestjylland, kan du opleve Danmarks tredjestørste skovområde. Her er desuden både hede og vandløb. Du kan også møde Danmarks største bestand af bævere og kronvildt. (Foto: Arne Jensen)
Ved Mols Bjerge i den sydlige del af Djursland kan du virkelig nyde en særlig del af den danske natur. Det bakkede landskab giver dig en smuk udsigt over det åbne land, hvor du ved Trehøje kan møde græssende kvæg. Du kan nyde udsigten over vandet og de store græsarealer, der kaldes overdrev. (Foto: gitte vinum)
Bornholm er sted for noget af det mest fantastiske natur i Danmark. Klippeøen sætter desuden kondien på prøve, hvis du vandrer her. Går du på opdagelse ved Hammerknuden i den nordlige del af Bornholm får du klipper, skov, fyrtårn og kirkeruiner. (Foto: Marianne Jensen)
Små badehuse ligger som perler på en snor ved Vesterstrand ved Ærøskøbing på Ærø. På øen kan du finde alt fra skove til strandenge og klinter ved stranden. Du kan opleve øen ved at gå en del af eller hele Øhavsstien, der er 36 kilometer lang. (Foto: Karina Dreymann)
Mandø ligger i Vadehavet, og er et helt særligt sted. Det er en tidevandsø, så to gange om dagen bliver vejen til øen oversvømmet, når vandet stiger. Hvis du er interesseret i fugle er Mandø, og Vadehavet generelt, det rette sted for dig. Mange fugle kommer nemlig forbi her for at hvile, yngle og finde føde. (Foto: Lars Roed)
Løkken i Nordjylland kan give dig sand mellem tæerne og farve i kinderne. De hvide strande tiltrækker både turister og lokale til Vesterhavet. Her kan du nyde havet, klitterne og de karakteristiske hvide badehuse, der ligger på dele af stranden. (Foto: Lene Vandtved)
Ved Ringkøbing Fjord finder du Tipperhalvøen, også kaldet Tipperne, hvor store strandenge strækker sig ud i fjorden. Her er der rig mulighed for at se tusindvis af gæs, ænder og vadefugle, når de bruger området som raste-eller yngleplads i forår og efterår. Tipperne er dog for tiden lukket på grund af Covid-19. (Foto: Michael Hultmann)

Kilder: Naturstyrelsen, VisitFyn, VisitÆrø, VisitRibeEsbjerg, bornholm.info, Skoven i Skolen.

    Facebook
    Twitter

    Mere fra dr.dk