'Flyvefisk’ går viralt: Tusindvis af fisk vælter ud af flyvemaskine

Fiskene bliver kastet ned i søer højt oppe i bjergene i den amerikanske stat Utah.

Myndighederne i staten Utah i USA fylder søerne op med fisk for at hold gang i populationen. (© UTAH DIVISION OF WILDLIFE RESOURCES)

Lige nu bliver en video af et lille fly, der kaster tusindvis af levende fisk ned i en sø, delt på de sociale medier. Det er ren fiske-konfetti.

Videoen er offentliggjort af Utah Division of Wildlife Resources, og søerne, som fiskene lander i, er placeret højt oppe i bjergene i den amerikanske stat Utah.

Du kan se fiskene vælte ud af flyet i vidoen her (Kilde: Utah Division of Wildlife Resources):

Formålet med flyveturen er at genopfylde 200 søer med fisk. De mange søer er populære at fiske i, men de er ikke nemme at komme til med køretøjer.

Derfor bruger myndigheder fly til at fylde dem op, og det har de gjort hvert år siden midten af 1950’erne. Før det måtte de bruge heste til at transportere de mange fisk.

35.000 fisk på én flyvetur

Fiskene, som er ombord på flyet, er omkring to en halv til syv centimeter lange, når de bliver sat ud i søerne.

Flyet rummer mange kilogram vand og kan have cirka 35.000 fisk med ombord. De bliver kastet i vandet på én enkelt tur. Det skriver myndigheder på deres Facebook-profil.

Den lille størrelse på fiskene gør, at vinden fører dem roligt ned til søerne. Piloterne sørger desuden for at flyve så lavt som muligt, hvor de samtidig undgår forhindringer som bjerge.

Man regner med, at omkring 95 procent af fiskene overlever turen ned fra flyet.

Det er primært forskellige arter af fisken ørred, som myndighederne kaster i søerne.

FacebookTwitter