Amazon-grundlæggers rumprojekt klar til at sende mennesker i rummet

Milliardæren Jeff Bezos private rumfartsselskab er klar til at sende mennesker i rummet i 2017.

Jeff Bezos private rumfartsselskab,Blue Origin, har til huse syd for Seattle. (Foto: handout © Scanpix)

Når man ligger nummer fem på Forbes' liste over verdens rigeste med en formue på cirka 340 milliarder kroner, hvad skal man så bruge sine penge på?

Man kunne, som Jeff Bezos, starte et privat rumrejseselskab, ansætte 600 mennesker og proklamere, at man er klar til at sende mennesker i rummet allerede næste år.

Grundlæggeren af Blue Origin, Amazon-milliardæren Jeff Bezos, er klar til at teste rumflyvninger med mennesker i 2017, men det er stadig usikkert, hvornår rige gæster kan betale sig til en tur i rummet.

Jeff Bezos, ejer af The Washington Post og grundlægger af Amazon. (Foto: GARY CAMERON © Scanpix)

- Jeg går kun efter ting, jeg er passioneret omkring, siger Jeff Bezos til The Guardian, og fortæller, at han, siden han var fem år gammel, har drømt om at bygge rumraketter og rejse i rummet.

Blue Origin blev grundlagt i år 2000 og har indtil videre opsendt to rumraketter, der begge landede sikkert på jorden igen.

Jeff Bezos vil endnu ikke sige, hvor mange penge han har brugt på sit rumprojekt, men han erkender dog, at det dyre rumudstyr og de mange ansatte tilsammen udgør "et signifikant beløb".