Deltag i DR3’s test: Er kanalens seere helbredsangste?

Thomas Skov og Emil Thorup blev beroliget i DR3’s Live fra Tarmen. Nu har DR3 brug for din hjælp.

Sådan så Thomas Skov og Emil Thorup ud i aftes efter to sindsoprivende timer med 'Live fra tarmen'. - Deltag i DR3's test om helbredsangst - se linket nede i artiklen. (Foto: DR Videnskab © DR videnskab)

DR3 bringer godt nyt! Kanalens værter Thomas Skov og Emil Thorup lider ikke af helbredsangst. Ifølge gentests er de heller ikke disponeret for 15 forskellige typer kræft. Og tilstanden i Thomas Skovs spiserør og mavesæk er normal ligesom i Emil Thorups tyktarm.

Mandag aften var de to mænd hovedpersoner i ’Live fra tarmen’ på DR3, hvor de i liveprogrammet gennemgik forskellige undersøgelser, mjavede lidt undervejs, udbrød lettelsens suk og talte med læger om symptomer og frygten for sygdomme, og hvordan man håndterer frygten.

De talte også om, hvor meget man overhovedet har lyst til at vide om sig selv og sit helbred.

- Jeg er ikke lige så bange efter det her, som jeg har været før, konstaterede Thomas Skov, da pinslerne var overstået i aftes.

Hvornår sund fornuft og hvornår for meget?

Tanken bag programmet var diskussionen om, hvorvidt vi er blevet en nation af helbredsangste, der vil undersøges i hoved og r… i frygten for livstruende sygdomme? For selvfølgelig skal vi holde øje med forandringer på kroppen og symptomer, men hvornår kammer det over og bliver helbredsangst?

DR3 har lavet en test om helbredsangst. Testen bygger internationalt anerkendte spørgsmål, man bruger i sundhedsvæsenet for at få en fornemmelse af, om folk er plaget af frygt for sygdomme.

Speciallæge i almen medicin Imran Rashid fra privathospitalet Aleris-Hamlet vil analysere på undersøgelsens resultat. Er vi helbredsangste? Og er folk fx i hovedstadsområdet mere bekymrede for sygdomme end nordjyder?

Test dig selv her

Hvordan har du det selv med frygten for sygdomme?

Deltag i DR3’s test frem til klokken 17 i dag tirsdag den 10. marts 2015.

Senere på ugen samler DR Videnskab op på resultatet af testen.

Kamerapillens vej gennem Thomas og Emil

Nå ja vi glemte lige: Under 'Live fra tarmen' slugte Thomas Skov og Emil Thorup hver en mini-kamerapille, som skulle vise billeder hele vejen igennem fra spiserøret, mavesækken og tarmene og med et slutbillede, når værterne gik på toilettet og udstødte pillen.

Aftenen igennem konkurrerede værterne om føringen. Men i nat drillede teknikken flere gange i begge kamerapiller, og DR’s tekniker måtte på nattebesøg hos værterne …

Redaktionen måtte sluge den bitre pille ved 1-tiden i nat og stoppe forsøget, da mini-kamerapillerne satte ud for anden gang.

Få svar på spørgsmål om undersøgelserne i 'Live fra Tarmen' på Twitter #TarmenDR3