Der bor mider på dit ansigt

Forskere fandt mider i ansigtet på alle de voksne personer, de testede i nyt forsøg

Nærbillede af én af de mider, der findes på vores ansigt (Foto: Rettigheder: Meet Your Mites)

Et hold forskere har taget prøver omkring næsen og på kinderne og efterfølgende undersøgt, hvor mange forsøgspersoner, der havde mider.

Resultatet er, at alle voksne over 18 år havde mider i ansigtet.

Miderne bor på vores ansigt, de spiser, lever - og formerer sig.

Forskerne undersøgte i dette studie to forskellige typer af mider.

Miderne kan bedre lide voksne

Man har kendt de to midetyper i mange år og også vist, at de i en vis udstrækning er at finde på mennesker. Det har man tidligere gjort ved at identificere miderne rent visuelt, hvilket har givet en forekomst på omkring 15 % hos voksne.

I dette forsøg gik forskerne i en anden retning, for de kiggede nemlig efter DNA. Forskerne fandt DNA fra mider hos 100 % af de voksne deltagere på over 18. På de unge under 18 år var forekomsten noget lavere nær de 70 %.

Nu skal man ikke hænge sig for meget i procenttal, for det er et meget lille forsøg med kun 29 deltagere. Desuden kan man også godt finde DNA fra mider uden der findes levende mider, en forskerne har forsøgt at sikre sig mod dette.

Ingen grund til panik

Selvom mider på ansigtet kan lyde uønsket, er der ingen grund til panik. Vores krop er nemlig proppet med bakterier, mider og andet godt og de små kræ skal være der, for at vi har det godt.

Samarbejdet mellem vores krop og diverse mikroorganismer må gøre enhver RUC-professor misundelig, for det er et nøje justeret maskineri, der oftest fungerer perfekt.

Vi kan altså ikke leve og overleve uden de små kryb.

Facebook
Twitter