Dyrenes konge takker af

Jens Olesen har formidlet naturens og især dyrenes verden i over 30 år på DR og senest som vært på Natursyn på P1.

  • Jens Olesen på reportageopgave for Natursyn på P1 i 2009, hvor han har været tilrettelægger, vært og redaktør i 10 år. Ponyen havde efter sigende ingen kommentarer. (Foto: Thomas Neumann © Thomas Neumann)
  • Mange, der voksede op i 80erne og 90erne, husker måske bedst Jens Olesen sådan her. På skærmen foran et stykke papir og med noget der kan tegne i hånden - og så med en god historie til. Her foregår det alt sammen i programmet Blå Barracuda. (Foto: dr © dr)
  • Jens Olesen i selskab med et marsvin (Foto: dr © dr)
  • Her er det Thomas, der er i studiet hos Jens Olesen i Blå Barracuda i 2003. (Foto: dr © dr)
  • Jens Olesen i selskab med en venlig stemt tapir. Familiejournalen besøger ham i Odense Zoo i 1982 for at lave en portrætartikel. Han bliver herefter bladets Naturbrevkasseredaktør frem til slutningen af 90erne (Foto: Aller © Aller)
  • Jens Olesen laver radioreportage fra Svalbard i 2006 til Natursyn på P1. (Foto: Bill Bruce © Bill Bruce)
  • Jens Olesen beretter om naturoplevelsen til sin lydoptager for at formidle det videre ud til Natursyns lyttere i 2009. (Foto: Thomas Neumann © Thomas Neumann)
  • Jens Olesen på reportagetur i Svalbard for Natursyn på P1 i 2006. (Foto: Bill Bruce © Bill Bruce)
1 / 8

P1s lyttere kender Jens Olesen på stemmen og ikke mindst på hans fascination af dyr og af naturoplevelsen i sig selv. En fascination som han i over 30 år har delt med små som store seere og lyttere på DRs kanaler.

Var du barn i 80erne og 90erne, husker du ham sikkert fra DRs B&U-afdelings tv-udsendelser, hvor han holdt mange børn klistret til skærmen med sine fortællinger om dyr og ikke mindst med sine kul-tegninger af dem.

Mr. Natur lægger mikrofonen

Jens Olesen går på pension i 2015 efter at have formidlet sine historier på TV og radio i DR siden 1981. I de seneste 10 år har han som vært og redaktør på Natursyn på P1 lavet i hundredvis af lydrige radioreportager fra naturens og særligt dyrenes verden.

Hør Jens Olesen fortælle om at lave radio

Natursynfortsætter med at sende reportager om mandagen kl. 13.03 på P1. Og i denne udgave af programmet kan du høre Jens Olesen selv fortælle om årene på P1 og hvordan, det var at gå fra at lave tv til at formidle natur i radioen.

Jens Olesen sender sin sidste udsendelse i Natursyn på P1, mandag d. 5. januar, 2015 kl. 13.03

Facebook
Twitter