Europæisk mission sender to satellitter til Merkur - samtidigt!

Et nyt europæisk-japansk samarbejde sender to satellitter til Solsystemets inderste planet.

Sådan ser BepiColombo-missionens material ud. Her er det samlet i Holland. Herefter skal det adskilles og afprøves yderligere, før det skal sendes mod Merkur i 2018. (Foto: C. CARREAU © Scanpix)

VIDENSKABSBILLEDETBepiColombo er Europas første mission til Merkur. Og det er en usædvanlig pakke, vi sender af sted til Solsystemets inderste planet næste år.

Missionen består af et fartøj der har to forskellige satellitter ombord.

De to satellitter, hvoraf den ene er europæisk og den anden japansk, har hver deres mission og hver deres forskellige måleinstrumenter. Men de foretager både opsendelsen og rejsen sammen.

Når de de to satellitter, Mercury Planetary Orbiter og Mercury Magnetospheric Orbiter, når Merkur, vil de adskilles og indtage hvert deres kredsløb omkring planetens poler.

Satellitterne skal indsamle viden, der forhåbentlig uddyber den viden om Merkur som den amerikanske Messenger-mission indsamlede, da den besøgte planeten i 2011-2015.

BepiColombo-missionen skulle egentlig have været opsendt i april næste år, men et elektrisk problem har udskudt opsendelsen. Efter planen skal fartøjet nu opsendes i oktober måned næste år fra Korou i Fransk Guinea. Herefter vil fartøjet rejse i syv år, inden det når Merkur i 2025.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter