Guide: 11 påske-destinationer du også kan blive klogere af

Har du brug for inspiration til hvad familien skal lave i påsken, er her 11 gode bud på viden-venlige påske-aktiviteter.

I Zoologisk Have i København kan man bl.a. møde den nye isbjørne-han, Nord. (Foto: Frank Ronsholt © Zoologisk Have København)

Påskeferien er ikke bare et par velfortjente fridage i foråret, men også en rig mulighed for at prøve landets mange spændende oplevelser med fokus på naturvidenskab.

Der er snesevis af gode naturvidenskabelige oplevelser rundt omkring i landet, der er værd at besøge - mange med særlige arrangementer i påsken for familier og for børn.

Vi har udvalgt 11 af vore egne bud fordelt over landets mange museer, men listen over gode muligheder er langt længere, så hold dig endelig ikke tilbage fra at prøve din lokale oplevelse eller rejse længere for en bid viden - også uden for påskeferien.

For dem der er vilde med dyr

Elefanter i Zoologisk Have i København er helt sikkert et besøg værd. (Foto: Frank Ronsholt © Zoologisk Have København)

1) København Zoo

Københavns grand old lady er med sine mange dyr helt sikkert et besøg værd i påsken.

Københavns Zoo inviterer i påsken til, at man kan møde kyllinger og klappe gedekid, og så kan man også møde den zoologiske haves nye, faste beboer, isbjørne-hannen Nord.

Hvis fødslen går tidligt i gang, kan man måske også opleve hun-elefanten Kungrao nedkomme. Det sker dog forventeligt først i maj.

Åbningstider: Åbent hver dag i påsken fra 10-18.

Alternativer: Der er også zoologiske haver i bl.a. Aalborg og Odense

2) Naturama

Naturama i Svendborg byder på familieoplevelser med både dyreudstillinger og levende dyr. I løbet af påsken er der særlige foredrag om bl.a. rewilding og Grønlands dyreliv. Særligt aktuelt for årstiden er der lige nu en særudstilling med 22.221 fugleæg.

Åbningstider: Alle dage fra 10-17 i Påskeferie.

For den kommende botaniker

(© Statens Naturhistoriske Museum Instagram)

3) Botanisk Have og Museum i København

Er man interesseret i både grønt og eksotisk i påskeferien, er Botanisk Have i København et rigtigt godt bud. Botanisk Have hører under Statens Naturhistoriske Museum og kan udover en masse danske planter også byde på eksotiske varianter. Der er bl.a. et helt afsnit med planter fra Kina og andre steder i Østasien. Haven tilbyder særlige rundvisninger hver dag i påsken.

Åbningstider: 8.30-18.00 alle dage

Alternativer: Væksthusene og Botanisk Have i Aarhus er også fremragende, hvis man er planteinteresseret.

For den kommende marinbiolog

I Den Blå Planet kan man opleve havets mange mysterier. (Foto: glowonconcept © Den Blå Planet)

4) Den Blå Planet

Den Blå Planet på Amager åbnede for få år siden som afløseren for Danmarks Akvarium i Charlottenlund. Her kan man hele året opleve rokker, blæksprutter, eksotiske fisk som hammerhajen og så naturligvis havodder-parret Agnes og Mojoe. Til påske kan man bl.a. opleve de to publikumsfavoritter gå på æggejagt efter påskeæg med fiskesaft.

Åbningstider: Mandag: 10-21 Tirsdag-søndag: 10-17

5) Nordsøen Oceanarium

Nordsøen Oceanarium kan praler af at have Nordeuropas største akvarium - og det betyder, at du kan opleve danske havdyr i et akvarium på ikke mindre end 4,5 mio. liter vand med mellem 2.000-3.000 fisk. Udover fiskene tilbyder Nordsøen også at møde sæler og fem andre spændende destinationer i gruppen af ting, der kan opleves.

Åbningstider: 10-17

6) Kattegatcentret

I Kattegatcentret i Grenå kan man opleve hajer, sæler og andre havdyr i løbet af hele året. I påsken kan man også opleve fodring med dykkere og måske endda dykke selv med dyrene. Derudover kan man oplever Doktor Knivskarp dissekere spændende fisk onsdag den 12. april.

Åbningstider: 10-17

Hvis man selv vil lege med

I Universe kan man møde levende kyllinger i påsken. (© Universe.dk)

7) Eksperimentarium

I Eksperimentarium i København er der hele året givet mulighed for at lege med naturvidenskab og teknologi. Eksperimentarium lægger ekstra trumf på og bliver over påsken til “Ægsperimentarium”, hvor man kan lege og lære om æg - fra at trylle æg ned i flasker til at teste sin viden om æg.

Mandag-fredag: 9:30-18:00, torsdag dog til 20:00 Lørdag og søndag: 10:00-18:00.

8) Universe Science Park

I Universe Science Park ved Nordborg på Als er der også mulighed for at udforske teknologi og naturvidenskab. Udover de faste muligheder for at tage børn med og eksperimentere med virtual reality og elbiler, kan man i påsken også følge med i udrugning af kyllinger.

Åbningstider: Alle dage fra 10-17.

For stjernekiggerne

(© Science Museerne)

9) Tycho Brahe Planetarium

Tycho Brahe Planetarium i København holder påske i planetariet fra den 13. april. Udover film-forestillingerne, hvor du kan opleve film om blandt andet Månen, Jorden og livet i rummet, er der også mulighed for at lege med æg. Planetariet arrangerer nemlig Æggonaut i Spacelab, hvor man skal bygge sit eget rumskib, der skal sikre at æggene ikke knækker ved landing.

Åbningstider: 9:30-19:10 fra mandag-mandag i Påsken.

10) Steno-museet

For de naturvidenskabs- og stjerne-interesserede er der også masser af muligheder i påsken. I Aarhus kan man fx. prøve Steno-museet, der har udstillinger om både lægevidenskab og astronomi. Og så kan man også opleve Foucaults pendul. Skynder du dig, kan du måske også nå museets Fuldmåneaften tirsdag d. 11. april kl. 20.00, hvor du kan høre om galakser på forårets stjernehimmel.

I nærheden af Steno-museet ligger også Ole Rømer-observatoriet, der har åbent i årets mørke måneder. April måned er sidste chance før efteråret.

Åbningstider: Lørdag 8.4-søndag 9.4 kl. 11-16 Tirsdag 11.4-onsdag 12.4 kl. 9-16 Torsdag 13.4-søndag 16.4 kl. 11-16 Mandag 10.4 og 17.4 lukket

Ole Rømer-observatoriet har rundvisning kl. 20.00.

For dem, der vil dykke ned i naturvidenskabens historie

På Zoologisk Museum kan man bl.a. finde denne gave fra selveste Charles Darwin fra 1854. (© Statens Naturhistoriske Museum Instagram)

11) Zoologisk Museum

Zoologisk Museum i København, der hører under Statens Naturhistoriske Museum, tilbyder hele året opleve spændende naturhistoriske udstillinger og man kan bl.a. gå på opdagelse i Darwins fodspor. Det mest spændende er dog måske den permanente udstilling “Det dyrebare”, hvor man kan opleve nogle af Det Zoologiske Museum mest værdifulde eksemplarer - ikke mindst skelettet af kæmpedinosauren Misty.

I løbet af påsken kan man også få en rundvisning på Zoologisk Museum efter lukketid.

Åbningstider: Museet er åbent i påskeferien fra tirsdag-søndag 10-16. Der er lukket 2. påskedag.Find mere info her.

Rettelse: Tidligere fremstod Universe Science Park som Danfoss Universe. Den betegnelse er dog ikke længere korrekt, da Universe Science Park ikke længere er en del af Danfoss men en almennyttig fond.

FacebookTwitter