Kæmpe-virus vækket til live

En 30.000 år gammel virus er vækket til live.

En virus med 30.000 år på bagen er ikke lige noget, man kan grave op i sin baghave. Og forskerholdet bag opdagelsen måtte da også en tur til Sibirien før den gamle virus dukkede op.

Dén virus, de fandt, er både meget gammel og meget stor. Stor i virussammenhæng er dog meget småt i menneskesammenhæng og det er altså ikke en King Kong, der bryder frem gennem isen med en knytnæve. Den er så stor, at man kan se den i et mikroskop.

I de 30.000 år virussen har ligget i permafrosten har den været i dvale og det lykkedes forskerne at vække virussen til live igen.

Virussen er ufarlig

Virussen her er hverken farlig for mennesker eller dyr og det er ikke det eneste, forskere har fundet i permafrosten. Permafrosten fungerer som en kæmpe fryser, der kan sætte ting i dvale.

Tidligere er det nemlig lykkedes for forskere at få et 30.000 år gammelt frø til at spire igen. Udover frø og vira gemmer permafrosten også på et væld af andre ting blandt andet knogler fra mammutter. Permafrosten er altså et skatkammer af spændende videnskabelige fund.

Og selvom frø, ufarlige vira og mammutter er hyggeligt at finde, så kan der jo også gemme sig noget dernede, vi ikke har lyst til kommer op igen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk