Musk: Vi kan nå længere end Mars

Elon Musk lover at firmaets nye rumfartøj kan rette sig mod andre planeter end Mars.

Måske er det ikke kun Mars, vi kan drømme om at se på nærmere hold. (© Nasa)

Teknologimilliardæren Elon Musk er klar til at flyve endnu længere ud i rummet end blot Mars. Det skriver den engelske udgave af magasinet Wired. I sidste uge sendte Elon Musk nemlig et tweet ud, hvor han efterlyste et nyt navn til rumfartøjet Mars Colonial Transport.

Udover Tesla-bilerne står Elon Musk bag det privatejede SpaceX-program, og hvis man skulle tro hans tweet, så kan Mars Colonial Transport nå langt længere end blot Mars – og skifter derfor navn til ITS, Interplanetary Transport System.

MCT - Et hemmeligt rumfartøj

Mars Colonial Transport eller Interplanetary Transport System, som det så hedder nu, er måske et af menneskehedens vigtigste fremskridt i retning mod koloniseringen af vores naboplaneter.

Hvis rumfartøjet lever op til planerne vil det kunne transportere op mod 100 tons udstyr og mennesker fra Jorden til Mars – og vil på sigt blive sendt i pendulfart mellem planeterne som en almindelig fragtrute, har Elon Musk tidligere sagt.

Der er bare ingen, der ved, om det overhovedet komme til virke, fordi rumfartøjet indtil videre bliver holdt hemmeligt for offentligheden.

Nye afsløringer senere på måneden?

Ifølge Wired forventer man, at Elon Tusk vil afsløre flere detaljer om rumfartøjet og firmaets koloniserings-planer senere på måneden ved International Astronautical Congress, der foregår i Mexico i slutningen af september.

Og det bliver nødvendigt at hive en overbevisende kanin ud af den høje hat. SpaceX oplevede nemlig for få uger siden et større tilbageslag, da et af firmaets raketter eksploderede ved Cape Canaveral.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk