Naturvidenskab

NASA-chef i Danmark for at tale om fremtidens rumfart

Topchef i NASA skal fortælle om USA’s planer om bemandet rumfart til Mars samt møde det danske rumforskningsmiljø.

NASA’s forskningschef Dr. Ellen Stofan er uddannet geolog. Hendes far arbejdede i NASA, og hendes mor underviste i naturvidenskab. (Foto: NASA/Jay Westcott © (NASA/Jay Westcott))

NASA har planer om at sende mennesker på missioner til Mars i 2030’erne. Lige nu er NASA og en række private firmaer ved at udvikle hver deres bud på fremtidens rumfartøjer til bemandede missioner længere ud i rummet.

Måske falder der nyheder af onsdag og torsdag, når NASA’s topchef for forskning Dr. Ellen Stofan er i Danmark, som en del af en rundtur i Europa, hvor hun besøger samarbejdspartnere indenfor rumfart.

Onsdag er hun på DTU Space - Danmarks nationale rumforskningsinstitut - i Lyngby nord for København for at møde rumforskere fra de danske universiteter, og torsdag tager hun forbi Uddannelses- og Forskningsministeriet, inden hun rejser videre.

Se Ellen Stofans foredrag om NASA's planer LIVE på dr.dk klokken 10.30.

Kigger på danske rumforskningsmiljøer

Kristian Pedersen, direktør for DTU Space, glæder sig til besøget:

- Ellen Stofan er chef for den videnskabelige forskning i NASA. Og hun er nummer tre i hierarkiet hos NASA. Det er uhørt sjældent, at vi i Danmark får sådan et besøg.

- Ellen Stofan kigger nærmere på mulighederne inden for forskningsmiljøerne rundt om i verden. Og vi kan bruge NASA-besøget til at se, hvor NASA’s behov er, ligesom besøget er vigtigt for os for at udbygge det gode samarbejde og relationen til NASA, siger Kristian Pedersen.

Danmark har allerede et godt forhold til NASA, men det er ifølge Kristian Pedersen vigtigt, at en højprofileret person, som Ellen Stofan får hilst på vores førende rum-ingeniører.

Facebook
Twitter