Ny forskning: Cannabis-ekstrakt fjerner hjernesvulster

Forskere ved St. Georges Universitet i London, har kombineret cannabis-ekstrakt med stråling og opnået dramatiske resultater på svulster i musehjerner.

Ved at kombinere aktive stoffer fra hash med stråling, har forskere helt fjernet hjernesvulster i forsøgsmus. (© DR Aarhus)

Et nyt kræftforsøg i England med de to aktive stoffer i hash, tetrahydrocannabiol (THC) og cannbidiol (CBD), har vist dramatiske resultater i forsøgsdyr.

Forskningen er publiceret i tidsskriftet Molecular Cancer Therapeutics.

Forskerne fra St. Georges Universitet i London har sprøjtet cannabis-ekstraktet ind i hjernesvulster på mus og i nogle tilfælde kombineret det med stråling.

Cannabis og stråling fjerner svulster

Kombinationen af cannabis og stråling har givet ekstremt gode resultater. I nogle tilfælde var forsøgsmusenes kræftsvulster helt væk.

- Resultaterne er ekstremt spændende, siger forskningsleder Dr Wai Liu i en pressemeddelelse.

- Vi har kendt til de positive virkninger af cannabisplanten længe, men den drastiske reduktion af svulsterne, når vi kombinerer ekstraktet med stråling, er helt nyt. Det lover godt for patienter med alvorlig hjernekræft i fremtiden.

Forskningsholdet er nu i gang med at undersøge mulighederne for at kombinere cannabis med stråling i kliniske menneskeforsøg.

Hjernekræft er meget svært at behandle og kun omkring 10 procent diagnosticerede, er i live efter fem år.