Sarah Brightman dropper rumrejse med Danmarks astronaut

Den verdensberømte sopran har besluttet, at hun alligevel ikke vil rejse med op som rumturist til rumstationen til september.

På billedet deltager Sarah Brightman i en farvelceremoni for tre astronauter lige før liftoff den 27. marts 2015 på opsendelsesbasen Baikonur cosmodrome. Hun havde selv forberedt sig på en livekoncert fra rumstationen, hvor hun blandt andet skulle have sunget en ny sang, som hendes eksmand komponisten Andrew Lloyd Webber skulle skrive til anledningen. (Foto: maxim Zmeyev © SCANPIX DANMARK)

En billetpris til cirka 52 millioner dollars. Så mange penge har den verdensberømte britiske sangerinde Sarah Brightman betalt for at blive rumturist.

1. september skulle hun som noget helt ekstraordinært havde fløjet med som rumturist sammen med Danmarks astronaut, Andreas Mogensen, og en russisk kosmonaut op til Den Internationale Rumstation, ISS, på en 10-dages mission.

Men onsdag aften har hun meddelt, at hun af personlige årsager har besluttet at ændre planer og udskyde rumrejsen.

Takker for de spændende oplevelser

Sarah Brightman købte i 2012 billetten. Og de seneste måneder har hun været i gang med træningen i det russiske træningscenter Star City cirka 50 km fra Moskva i Rusland.

Facebook takker hun både den russiske Rumfartsorganisation Roscosmos, NASA og alle kosmonauter og astronauter for deres støtte i den meget spændende periode i hendes liv.

Ifølge oplysningerne har hun bestået alle tests undervejs i træningen inklusiv de medicinske.

Rumrejser er midlertidigt indstillet

Sarah Brightman skulle havde været med som passager i Soyuz-rumfartøjet på den korte tur, hvor formålet hovedsageligt er at flyve et nyt fartøj op til to astronauter, der skal være på rumstationen i 12 måneder. Og så flyve hjem til Jorden i deres ’gamle’ fartøj. Rumfartøjerne er nemlig kun sikkerhedsgodkendt til at være i Rummet i 200 dage.

Spørgsmålet er nu, hvem der overtager hendes plads?

I sidste uge mistede russerne kontrollen over et ubemandet fragtfartøj, der skulle have været op på rumstationen med mad, vand, ilt og forskningsmaterialer. I stedet brændte fartøjet op i Jordens atmosfære.

Det har fået russerne til midlertidigt at indstille al trafik til og fra rumstationen, indtil man er sikker på, hvad der gik galt. Det indebærer blandt andet, at tre astronauter må forlænge deres ophold på rumstationen i cirka tre uger.