Tegn logoet til Andreas' rummission

Sæt dit personlige præg på den første danske astronauts tur ud i Rummet.

Den danske astronaut Andreas Mogensen bliver den første dansker i rummet. I 2015 skal han på tur op til Den Internationale Rumstation, ISS. (Foto: M. Koell © ESA)

Andreas Mogensen træner konstant for at blive klar til sin første tur ud i Rummet.

Han er Danmarks eneste astronaut, og i oktober 2015 skal han på sin første rummission; en 10-dages mission til den internationale rumstation, ISS, der kredser om Jorden i 400 km's højde.

Hans mission har fået sit navn - iriss - gennem en navnekonkurrence. Nu mangler missionen et officielt europæisk logo, der skal tegnes af en borger bosat i EU. Måske dig eller dit barn?

ESA vil øge interessen for rumfart

Andreas Mogensen er astronaut hos ESA, Den Europæiske Rumfartsorganisation.

Organisationen vil gerne have flere mennesker til at interessere sig for rumfart og den internationale forskning, som finder sted i forbindelse med missionerne og arbejdet på ISS.

En af måderne er at lave navne- og logokonkurrencer.

Kun få logo-forslag

Foreløbigt har logokonkurrencen været i gang i snart fire uger, og der er kun kommet fem logo-forslag.

I forbindelse med navnekonkurrencen modtog ESA 700 forslag, og de 200 var indsendt af borgere i Danmark.

Så har du, dine børn eller din bedstefar en kreativ idé til et logo og lyst til at få en tegning ud i Rummet, så er det bare at spidse blyanten.

Symbolisere test af nye teknologier

Logoet skal symbolisere missionen, der har fokus på nye teknologier, blandt andet en ny kropsdragt til astronauter, små satellitter, CubeSats, bygget af danske universiteter og fjernstyring af robot nede på Jorden.

Konkurrencen løber frem til den 31. august 2014, og vinderen af logo-konkurrencen bliver offentliggjort på Kulturnatten i København den 10. oktober 2014.