Tigeren tager et tigerspring i Indien

På tre år er bestanden af det truede kattedyr øget med 30 procent. WWF er med i bevaringsarbejdet - og jubler.

Billedet af Indiens nationaldyr - Royal Bengal Tiger - er taget den 21. december 2014 i Kaziranga National Park 280 km øst for Guwahati i Indien. (Foto: STRDEL)

Et af verdens mest truede dyr, tigeren, er på vej tilbage i Indien. Nye tal viser, at bestanden er vokset med 30 procent på tre år – fra 1706 tigere til nu 2226.

Tallene er netop blevet offentliggjort i rapporten Status of Tigers in India 2014 fra Indiens regering i forbindelse med en stor konference om bevaring af tigeren.

De optimistiske tal skyldes, at Indiens regering sætter hårdere ind mod krybskytteri, og at den samarbejder med forskningsinstitutioner, WWF Verdensnaturfonden og andre natur- og miljøorganisationer om bevaringsarbejdet.

WWF Danmark: Det nytter

WWF er meget involveret i arbejdet med at beskytte tigeren. I organisationen kan man tydeligt se, at udviklingen for alvor er vendt i Indien, forklarer generalsekretær i WWF Danmark Gitte Seeberg.

Hun hæfter sig ved, at tigerbestanden er vokset med 57 procent siden 2006, hvor der var 1411 tigere mod de nuværende 2226.

- Det er en ekstremt glædelig melding fra Indien. Det er et bevis på, at det nytter, når vi gør en indsats for at beskytte verdens truede dyr, siger Gitte Seeberg i en pressemeddelelse.

DNA-profiler ud af tigerlort

Den nye opgørelse er den største, der er lavet til dato. National Tiger Conservation Authority under Skov- og Miljøministeriet i Indien har samarbejdet med eksperter og natur- og miljøorganisationer om optællingen.

Man har optalt tigere i 18 indiske delstater i et område på 300.000 km2.

Man har brugt op imod 10.000 kamerafælder, og man har undersøgt fodspor og fundet DNA-profiler ud fra tigerlort i de områder, hvor tigeren lever i.

Ros og anbefalinger

WWF roser Indiens regering for jagten på krybskytteri og styringen og overvågningen af reservater. Samtidigt er samarbejdet med lokalbefolkningen afgørende, skriver WWF Sverige.

Fx er antallet af konflikter mellem dyr og mennesker faldet, efter at menneskerne er begyndt at bruge biogasanlæg og derfor ikke længere behøver gå ud og hente træ i skoven.

WWF advarer dog mod at tro, at tigeren nu er reddet. Der er brug for sammenhængende naturområder til tigerne, så de gennem korridorer kan bevæge sig sikkert omkring uden fare for at møde mennesker. Tigeren er et af verdens mest truede dyr. Man mener, at der er 3200 tigere tilbage i naturen. I 2016 kommer der en samlet opgørelse over verdens bestand af tigere i den vilde natur.

Facebook
Twitter